Kako odabrati pozivnice za vjenčanje

separator
Kako odabrati pozivnice za vjenčanje

Pozivnice su, nakon objava zaruka, gostima prvi nagovještaj vašeg vjenčanja. Zato je važno da one sadrže sve potrebne informacije, ali i neki vama svojstven dizajn. Danas je u ponudi doista mnogo vrsta i oblika pozivnica, stoga vam donosimo nekoliko elemenata na koje morate obratiti pozornost da odaberete najbolju pozivnicu za svoje vjenčanje.

Stil i tema vjenčanja

Kad se odlučujete za dizajn pozivnica, mislite na temu i stil vjenčanja. Uskladite jedno s drugim. Primjerice, ako imate jednostavno vjenčanje, nemojte uzeti pozivnice iz kojih ‘vrišti’ kič. Isto tako, motive na pozivnicama možete kombinirati s godišnjim dobom u kojem se vjenčanje održava. Tako se za ljetno vjenčanje možete koristiti pijeskom, za zimsko u pozivnicu možete ukomponirati pahulje, za jesensko suho lišće, a za proljetno cvijeće, leptiriće ili što već preferirate.

Kako odabrati pozivnice za vjenčanje

Boja i font

Bilo bi dobro uskladiti boje vjenčanja s bojom pozivnica. Držite se jedne nijanse, to iskazuje eleganciju i sklad. Kad je u pitanju font pazite da on bude u kontrastu s pozadinom pozivnice. Bilo bi lijepo spojiti dvije skladne boje, ali slična boja slova i podloge nikome nije korisna jer se pozivnica neće moći iščitati.

Kako odabrati pozivnice za vjenčanje

Oblik

Danas postoji zaista mnogo oblika i mogućnosti s kojima se možete poigrati. Jednostavno pronađite neki zajednički interes vas i supružnika, ili pak nešto što vas oboje karakterizira i budite kreativni.

Kako odabrati pozivnice za vjenčanje

Dizajn

Dizajn pozivnica uskladite s dizajnom zahvalnica. Također, bilo bi pametno da pozivnice i zahvalnice radite na istom mjestu jer ćete si olakšati posao, a i možebitno proći jeftinije.

Broj uzvanika

Prije svega dobro proučite popis uzvanika da ne bi bilo zabuna i nesporazuma, tek onda naručite pozivnice. Ukoliko se nekoliko uzvanika nalazi u istoj obitelji dovoljna je jedna pozivnica za cijelu obitelj.

Kako odabrati pozivnice za vjenčanje

Nabavite pozivnice na vrijeme

Pozivnice naručite četiri do pet mjeseci prije vjenčanja. Usto, naručite i par komada više. Nikada ne znate kome se pozivnica može zagubiti u pošti, a ne želite da se vaši gosti uvrijede i pomisle kako ih niste pozvali na vaš veliki dan – a sve zbog greške u sustavu.