Record Team Velika Gorica

Fotograf za vjenčanje

kako do savršenog fotografa za vjenčanje

Mnogi parovi nakon vjenčanja žale zbog odabira fotografa jer prilikom odabira nisu tome posvetili dovoljno pažnje. Vjenčane fotografije su uspomene koje vam ostaju zauvijek i rado ćete ih gledati godinama kasnije stoga je važno da budu kvalitetne. Ukoliko odaberete lošeg fotografa, te su uspomene uništene i nećete ih tako rado pregledavati. Stoga je važno odabrati kvalitetnog fotografa koji zna što radi i sposoban je ispuniti sve vaše želje. Kako biste pronašli savršenog fotografa za vaše vjenčanje, ovdje navodimo 7 koraka kako ga pronaći.


1.

1. Nemojte da vam prijatelji fotografiraju vjenčanje. Da, možda vaša prijateljica ima savršen Instagram profil i obožava fotkanje kao hobi, ali to ne znači da ju trebate uzeti kao fotografa na vjenčanju. Fotografije su jedina fizička uspomena koja vam ostane nakon vjenčanja (osim supruga, naravno) i nikako ne treba tako važnu stvar prepustiti amateru. Time riskirate da završite s osrednjim ili lošim fotografijama zbog kojih ćete ne samo biti nezadovoljni već bi vam to moglo i uništiti prijateljstvo. Zato izbjegavajte prečace i pokušajte uštedjeti negdje drugdje, ali nikako na fotografu.

2.

2. Rezervirajte na vrijeme. Svi dobri fotografi zatrpani su poslom, a termini su im zauzeti ne samo mjesecima, već godinama unaprijed. Čim se odlučite za datum i rezervirate restoran, odmah krenite u potragu za fotografom. Nikako nemojte očekivati da ćete naći kvalitetnog fotografa mjesec dana prije svadbe.

3.

3. Odaberite stil koji želite. Svaki fotograf ima svoj stil fotografiranja kao što i svaki par ima svoj ukus i želje. Prvo morate odlučiti kakve fotografije vi želite (i zapamtite da „spontanonije stil fotografiranja), a zatim potražite fotografa koji odgovara vašem stilu.

4.

4. Koga odabrati? Fotografe možete pronaći na razne načine. Preporuke prijatelja, Facebook stranice posvećene vjenčanjima, web stranice i blogovi o vjenčanjima, Instagram… Sve su to dobri načini za pronalazak kandidata za vašeg idealnog fotografa pa se naoružajte strpljenjem i krenite s istraživanjem.

5.

5. Pogledajte njihov rad. Kada stupite u kontakt s potencijalnim fotografom, svakako zatražite da pogledate neke od njegovih radova. Imajte pritom na umu da je svako vjenčanje drugačije pa će stoga i fotografije biti drugačije, ali ćete uvidom u njihov rad steći nekakav osjećaj za njihov pristup i način fotografiranja te kvalitetu fotografija.

6.

Raspitajte se za pakete. Što sve dobivate i po kojoj cijeni?  Uključuje li paket i foto i video ili samo jedno od toga, želite li jednog ili dva fotografa, jednog ili dva snimatelja, koliko dugo ćete čekati na isporuku nakon vjenčanja, koliko i kakvih book-ova želite i mnoge druge stvari utječu na cijenu i važno ih je odmah dogovoriti.

7.

Jesu li vam simpatični? Nije važno je li vam slastičar koji pravi toru simpatičan ukoliko peče vrhunske torte, no s fotografom nije baš tako. Fotografu ćete biti izloženi tijekom cijelog vjenčanja, ne samo vi već i svi vaši uzvanici pa je važno da se uz njega osjećate ugodno. Važno je da fotograf zna kako komunicirati s ljudima te da ima dovoljno samopouzdanja za interakciju s gostima, ali da istovremeno nije napadan i iritantan.


Ovo su svih sedam koraka do pronalaženja savršenog fotografa. Nikako nemojte štedjeti na fotografu niti financijski niti vremenski te se potrudite pronaći što bolje i kvalitetnije ljude za taj posao jer fotografije vam ostaju zauvijek i ne želite riskirati da budu grozne i nikada ih više ne poželite pogledati. Ako uložite u ispravnog fotografa sigurno nećete požaliti!