Popis gostiju za vjenčanje

foto i video vjenčanja

Nakon što počnete razmišljati o vjenčanju, važno je napraviti popis pozvanih gostiju kako biste znali koliko mjesta rezervirati, koliko pozivnica za ispis i trebate li svoju kasicu razbiti. Puno ovisi o popisu gostiju. Na primjer, prostor za vjenčanje, raspored sastanaka, ali i veliki ili mali proračun. Pa znate li već koga biste trebali ili ne biste trebali pozvati?

Apsolutno da: obitelj i bliski prijatelji

Kad je riječ o popisima gostiju, definitivno ćete pomisliti na prvu obitelj. I najbliža obitelj od strane mladenke i mladoženja – roditelji, bake i djedovi, bake i djedovi, braća i sestre … Ovisno o veličini vjenčanja i dobrim odnosima u obitelji, slijedite drugu rodbinu (teta, ujak, ujak, rođaci). Također možete uzeti u obzir  rođake iz “drugog koljena”, ako ste bliski.  Kako kažu, ne biramo obitelj, već prijatelje. Vaš veliki dan neće propustiti najbliži prijatelje koji su vaša obitelj, a vaši su ih najmiliji već odavno upoznali.

popis gostiju za vjenčanje

Gotovo apsolutno da: prijatelji, kolege s posla, prijatelji rodbine – ljudi za koje mislite da bi bilo lijepo imati na vjenčanju

Planirate li malo vjenčanje, nemojte ni razmišljati o ovom popisu. Ipak, pročitajte naše preporuke jer ćete možda odlučiti da te ljude ne možete i ne želite isključiti iz oproštaja od slobodnog života. Odmah se sjetite svojih kolega s posla. Svakodnevno zajedno proživljavate razne situacije, smijeh, stres, lijepe i tužne trenutke. Malo je dobrih kolega. Ako naiđete na njih, super ste tim i sklapate lijepa prijateljstva. Biste li ih voljeli imati na vjenčanju više od dalekog rođaka? Svakako im pronađite mjesto. Zabavit ćete se više nego s obitelji s kojom se ne družite i pozvali biste ih samo zato što vam je to netko rekao.

popis gostiju

Lista: daleka rodbina i stari prijatelji

Imate li još mjesta za vjenčanje i besplatne stolice? S roditeljima napravite popis daleke rodbine. Rado će vam pomoći u tome. Ponekad je teško definirati tko se smatra dalekim rođakom. To može biti uzrokovano hlađenjem odnosa ili boravkom u inozemstvu. Čak i vjenčanje može ojačati vašu vezu i ponovno spojiti vašu obitelj.

Prije vjenčanja prisjećate se života svojih starih prijatelja od prije.  Zato zapamtite koga još uvijek nosite u srcu, i svakako slijedite svoje srce s popisom gostiju kako biste sa svim gostima stvorili nezaboravnu atmosferu.