Pre-wedding session – sve što trebate znati

foto i video vjenčanja

Pre-wedding session, odnosno fotografiranje prije vjenčanja najčešće se odvija tri do šest mjeseci prije samog vjenčanja. Mnogi smatraju takvo fotografiranje obaveznim ritualom prije svadbe, no neki parovi misle kako možda i nije toliko potrebno te da je takvo fotografiranje samo bacanje novca. Ovdje ćete saznati zašto su oni vrlo vjerojatno su u krivu.

Zašto je pre-wedding session važan?

Kao prvo, pridonosi boljem razumijevanju između para i fotografa. To je iznimno važno ako će isti fotograf biti odgovoran i na dan vjenčanja. U tom slučaju par će se osjećati ugodnije i biti opušteniji pred fotografom. Isto tako, moći će odlučiti sviđa li im se stil fotografiranja te žele li nešto promijeniti. Istovremeno, ovo fotografiranje važno je i fotografima jer će moći bolje upoznati buduće mladence, saznati što im odgovara, u kojim pozama bolje izgledaju i kakav je njihov stil (na primjer, vole li više formalne ili neformalne poze). Upravo zbog toga fotografije će ispasti bolje na sam dan vjenčanja. Tada će fotograf već znati točno što i kako fotografirati da mladenci budu u potpunosti zadovoljni.

Osim kvalitete budućih fotografija, ovakav session odličan je i za sam par. Fotografiranje je puno romantike pa budući mladenci mogu stvoriti još zajedničkih sretnih trenutaka kojih će se rado sjećati u budućnosti.

Što čini dobre pre-wedding fotografije?

Važno je da fotografije ispričaju priču para, od toga kako je njihova ljubav započela do toga što planiraju u budućnosti. Važno je da se na fotografijama vidi što određeni par povezuje i zašto su baš oni stvoreni jedno za drugo. Druga iznimno važna stvar je emocija. Na fotografijama se moraju očitavati sve emocije koje par osjeća te koliko se vole jer upravo je to razlog zašto će htjeti te fotografije pregledavati kasnije u budućnosti i prisjećati se svoje sreće.