Fotografi vjenčanja otkrivaju znakove raspada braka

foto i video vjenčanja

Fotografi, organizatori, konobari i svi ostali koji se bave i sudjeluju na vjenčanjima susreću se s raznim parovima. S vremenom sve više opažaju ponašanja i odnose među mladencima. Upravo zato nerijetko mogu pretpostaviti hoće li budući supružnici ostati zajedno dok ih smrt ne rastavi ili će ih ipak rastaviti nešto drugo u bližoj ili daljoj budućnosti. Navest ćemo nekoliko od glavnih znakova pomoću kojih svi koji se bave vjenčanjima mogu „proreći“ budućnost novopečenih mladenaca.

Skrivanje troškova

Organizacija vjenčanja je skupa – restoran, haljina, odijelo, bend, fotografi, dekoracije i još mnogo toga mogu vrlo brzo smanjiti budžet budućih mladenaca. Lynne Goldberg, organizatorica vjenčanja, smatra kako je skrivanje troškova vjenčanja od partnera najveći znak da bi brak mogao propasti: „Često se događa da jedan partner traži od mene da ne kažem drugom partneru prave troškove vjenčanja. Najčešće bi u tom slučaju osoba potajno dodala novac koji nedostaje kako partner ne bi saznao pravu cijenu.“ Ukoliko postoje tajne oko financija (ili bilo čega drugog) u trenucima prije nego što ulazite u brak, vrlo je vjerojatno da će još više tajni postojati u braku.

Manjak interesa

Nedostatak interesa kod jednog partnera tijekom konzultacija oko organizacije vjenčanja, bilo da se radi o odabiru fotograda, benda ili restorana, veliki je znak za uzbunu prema mišljenju fotografa Jimmyja Chana. „Kada se jedan partner odbija pojaviti na sastanku u vezi organizacije vjenčanja, to pokazuje manjak interesa za vjenčanje, a često samim time i za brak“ – tvrdi Chan.

Neslaganje

Mnogo parova nailazi na nesuglasice oko toga kakvo bi vjenčanje trebali imati. Prema fotografu Breiju Olivieru, to je ujedno i znak da se par ne može složiti niti oko drugih stvari u životu. Nije važno hoće li vjenčanje biti veliko ili malo, no važno je da se oba partnera slažu oko odabira. Ukoliko jedan partner želi veliku ceremoniju s 400 ljudi, a drugi intimno slavlje s najužom obitelji i prijateljima, to može značiti da partneri imaju različite životne vrijednosti koje kasnije mogu dovesti do problema u braku.

Nošenje s problemima

Zajedničko rješavanje problema je iznimno važno u svakom odnosu, pa tako i u braku. Organizatorica vjenčanja Nina Larsen Reed smatra da ukoliko nešto na vjenčanju pođe po zlu, par koji ostane miran i pristupi rješavanju problema moći će uspješno rješavati i probleme u braku. Ipak, parovi koji se u slučaju nezgode krenu međusobno optuživati i prebacivati krivnju, vjerojatno će brzo propasti. „Ako par ne može podnijeti neočekivani trenutak na vjenčanju, možda neće moći upravljati ni životnim neizvjesnostima“ – tvrdi Reed.

Odvojenost tijekom vjenčanja

Ovo se možda čini očitim, no iznimno je važno da par želi provoditi vrijeme zajedno na svoj veliki dan. „Jednom sam imao mladenku koja je željela dvostruko više svojih portreta nego fotografija s mužem. Razveli su se nakon godinu dana“ – govori jedan fotograf vjenčanja. Ukoliko fotografi ne mogu tijekom svadbe uhvatiti niti jednu zajedničku fotografiju mladenaca jer se svatko druži sa svojim gostima, vjerojatno je da njihov brak neće potrajati.