Stvari koje morate znati prije prvog plesa

foto i video vjenčanja

Bilo da je riječ o tradicionalnom ili modernom vjenčanju, prvi ples je neizbježan gotovo svim mladencima. To je jedan od najromantičnijih trenutaka na vjenčanju, stoga se, osim o fotografijama i snimkama, treba pobrinuti o nekoliko dodatnih stvari. Pa krenimo redom.

Odabir pjesme

Vrlo je važno imati na umu temu i stil vjenčanja te odabrati pjesmu koja će biti u skladu s time. Tako neki mladenci žele klasičnu laganu ljubavnu pjesmu koja ih možda podsjeća na nešto posebno vezano uz njihovu ljubav, dok drugi naginju mixu dvije ili više pjesama. A postoje i oni koji svoj prvi ples podignu na višu razinu, pa s kumovima i prijateljima osmisle koreografiju.

Plesne sposobnosti

Kod odabira pjesme važno je voditi računa o plesnoj sposobnosti mladenaca. Tako bi za mladence koji nemaju plesnog iskustva ipak bilo bolje odabrati pjesmu sporijeg ritma koju je lako pratiti. Naravno, ples je vještina koja se može savladati u određeno vrijeme, stoga je poželjno uzeti i nekoliko satova plesa ukoliko mladenci žele bez greške zabilježiti svoj prvi ples na kameri.

Vjenčanica

Vjenčanica može predstavljati veliki problem kad su u pitanju plesni koraci. Iz tog razloga bilo bi poželjno da mladenka izabere pogodnu duljinu i širinu koja neće ometati njezine plesne korake. To je individualni izbor i ovisi o njezinim prioritetima; neke će mladenke odabrati vjenčanicu koja je možda problematična za plesne korake, ali savršeno pristaje njihovoj figuri, dok će druge birati varijante u kojima će se nesmetano kretati.

Fotografije

Zadnje na popisu, ali ne manje važno su fotografije. Prvi ples je trenutak kada se mladenci po prvi put predstavljaju kao supružnici. Da bi fotografije bile što kvalitetnije važno je obavijestiti fotografa kada će se otplesati prvi ples tako da prouči prostor i procijeni iz kojeg će kuta napraviti najbolje fotografije. Pritom je bolje za to zadužiti profesionalca nego amatera. Ipak ćete samo jednom otplesati prvi ples.