5 modela vjenčanica za svaki oblik tijela

foto i video vjenčanja

Damama koje će uskoro izreći sudbonosno ‘da’ nerijetko je vjenčanica jedan od najbitnijih segmenata cijele organizacije. Taj dan će pamtiti zauvijek, a tu su i fotografije koje će gledati cijeli život, stoga je važno da se mladenka osjeća ugodno i lijepo u svojoj vjenčanici.

Nekim damama (čitajte ‘sretnicama’) pristaje svaki ili barem većina modela vjenčanica. Pa tako neke mladenke traže ono što im savršeno pristaje, neke traže nešto što će se slagati s cijelim konceptom i temom vjenčanja, dok neke traže onu koja će im najbolje pristajati na fotografijama i učiniti ih što unikatnijim kada ih budu pokazivale djeci i unucima. Ipak, svaka je žena jedinstvena, stoga smo, da bi olakšali budućim mladenkama, pronašli pet modela vjenčanica za svaku figuru.

Vjenčanica A-kroja

Ovaj je stil vjenčanice najpogodniji dizajn za žene dječačke građe tijela jer daje privid oblina. Njezin se donji dio širi od struka nadolje u obliku slova A. Uz tanke naramenice ili V izrez možete naglasiti vitki torzo.

modeli vjenčanica za svaki oblik tijela

Princeza kroj

Ova vjenčanica dolazi u mnogo varijanti, ali najpoznatija je ona koja ima specifičan i uzak gornji dio (najčešće korzet) s golim rukama. Haljina se širi od struka prema dolje značajno više od A-kroja te pristaje ženama kruškolike građe, odnosno jačih bokova i ženama proporcionalne građe pješčanog sata.

modeli vjenčanica za svaki oblik tijela

Sirena

Vjenčanica uskog kroja od grudi do nogu gdje se od koljena ili bedra širi nadolje. Najbolji je izbor za dame s figurom pješčanog sata ili niže dame. U svakom slučaju važno je imati istaknut struk.

5 modela vjenčanica za svaki oblik tijela

Ravan kroj

Najčešći je odabir za manje formalna vjenčanja. To je klasična vjenčanica koja pada na tijelo te ga tako ocrtava. Idealna je za vitke i visoke žene, kao i za one s figurom pješčanog sata. Ove vjenčanice prigodne su i za vjenčanja u prirodi jer su istovremeno klasične i ležerne. Usto, ako je vjenčanica lepršava, na fotografijama se upravo ta lepršavost može zabilježiti zbog laganog povjetarca, bilo vjenčanje na livadi ili pak na plaži.

Haljina visokog struka

Visoki je struk postavljen odmah ispod grudi te se širi slično A-kroju ili princeza kroju. Najbolje pristaje ženama s manjim grudima i izraženim trbuhom, stoga je često izbor trudnica koje ga nastoje prikriti. Pristaje i niskim ženama jer im produljuje figuru.

pet modela vjenčanica za svaki oblik tijela

Bonus savjet

Nadovezujući se na zadnji model vjenčanice; ukoliko ste trudnica koja nije još spremna podijeliti sretnu vijest, ili pak jednostavno želite izgledati vitkije kad se budete prisjećali vjenčanja, tu je uvijek fotograf koji zna mnoge trikove kako da vas fotografira, a da pritom sakrijete višak kilograma ili samo izgledate vitkije.