Prednosti i mane vjenčanja na otvorenom

foto i video vjenčanja

Ideja bajkovitog vjenčanja pod vedrim nebom u suton čini vam se kao savršena ideja? Ili ste pak jedni od onih ljudi kojima ta ideja stvara nervozu zbog blata, komaraca, eventualnog nevremena ili još neke više sile?

prednosti i mane vjenčanja na otvorenom

Vjenčanje na otvorenom nije jednostavno organizirati, pogotovo zbog nepredvidivosti prirode. No, nisu li nepredvidive situacije zajednički nazivnik svakog životnog događaja, pa tako i vjenčanja? Kako bi se lakše odlučili koja je varijanta za vas bolja, napravili smo listu prednosti i mana vjenčanja na otvorenom.

Prednosti

Lijepo vrijeme

Ne moramo napominjati koliko je važno izabrati period toplih mjeseci za vjenčanje na otvorenom. Uz zalazak sunca, u bračnu luku uplovit ćete sa predivnim prelijevanjem boja na nebu što će i fotografije učiniti čarobnim, baš kao i cijelu ceremoniju.

prednosti i mane vjenčanja na otvorenom

Ljepota prirode

Kao što smo rekli, priroda će za fotografije učiniti svoje. Osim što ćete uživati u pogledu svakog kutka svog vjenčanja, imat ćete bajkovite fotografije koje će teško nadmašiti vjenčanja iz klasičnih sala.

prednosti i mane vjenčanja u prirodi

Prostor

Kad je vjenčanje u prirodi, prostora je i više nego dovoljno, stoga ne morate misliti o sužavanju liste gostiju ili, još gore, o tome koga ćete povrijediti ukoliko procijenite da nema prostora za sve.

Dekor

Nije potrebno previše dekoracija jer će priroda, kako smo naveli ranije, učiniti svoje. Kako za fotografije, tako i za dekor. Priroda će osigurati prelijepu pozadinu vjenčanja. Ono što će ga učiniti još čarobnijim jest činjenica da će se kroz dan priroda mijenjati kako sunce zalazi, stoga ćete imati jedinstvene fotografije i drugačiju pozadinu u svako doba dana, sve do večeri.

prednosti i mane vjenčanja u prirodi

Mane

Loše vrijeme

Priroda je nepredvidiva. Teško je mjesecima unaprijed znati kakvo će vrijeme biti na dan vašeg vjenčanja. Doduše i vjenčanje na kiši može biti romantično, stoga ukoliko vas iznenadi kiša, ne dajte se pokolebati.

prednosti i mane vjenčanja u prirodi

Popunjenost

Ljetna sezona je vrlo popularna za vjenčanja na otvorenom, zato je potrebno odmah nakon što se odlučite za taj korak početi tražiti lokacije. Ili se možete odlučiti za varijantu jesenskog vjenčanja, što zbog vremena sa sobom nosi određene rizike.

Restrikcije

Ukoliko se lokacija nalazi blizu kuća ili objekata, mogu postojati ograničenja zbog buke, alkohola, itd. Zato je važno dobro istražiti lokaciju.

Cijena

Kako se vjenčanja na otvorenom najčešće održavaju u ljetnim mjesecima, tako je njihova cijena malo viša od uobičajene, pogotovo na obalnim područjima.

Sad kad znate što vas čeka u organizaciji i samom činu vjenčanja na otvorenom, možete si sve staviti na papir i uzeti vremena za razmišljanje. Sretno!

prednosti i mane vjenčanja u prirodi