5 stilova pre-wedding fotografiranja

foto i video vjenčanja

Svaki par i svaki fotograf imaju određeni stil, ali postoji nekoliko koncepata pre-wedding sessiona koji se najčešće koriste. Ovdje ćemo navesti pet različitih načina te za svaki dati primjer para kakvom će taj stil najviše odgovarati, a zatim i neke savjete kako fotografiranje najbolje izvesti. Na svakom je paru da sami odaberu što im najbolje odgovara ili pak osmisle neki svoj koncept.

Tradicionalno

Tradicionalni koncept sastoji se od istraživanja vlastite kulture te prikazivanja narodnih elemenata u svojim fotografijama. Ovakvo fotografiranje prikladno je za parove koji planiraju tradicionalno vjenčanje. Za lokaciju je najbolje odabrati mjesto koje također prikazuje odabranu kulturu. Odjeća treba biti u skladu s običajima, ali istovremeno jednostavna i decentna. Mnogo detalja treba ostaviti za svadbeni dan, ukoliko je svadba također u takvom stilu. Uz to, možete zamoliti fotografa da fotografije uredi u crno-bijelim i sepia tonovima za dodatnu autentičnost fotografija.

Glamurozno

Ako se odlučite za glamurozni stil, to podrazumijeva svečanu odjeću i veličanstvenu lokaciju. Ovdje vrijedi ona „što više, to bolje“ izreka. Parovi koji se odlučuju za ovaj koncept najčešće su oni koji uživaju u eleganciji i iznimno su sofisticirani. Za ovakvo fotografiranje neophodna je predivna svečana haljina koja je također i glavni fokus na fotografijama, a važno je samo da je luksuzno.

Opušteno

Potpuna suprotnost glamuroznom konceptu je opušteni stil. Ovaj pristup je mnogo skromniji i svakidašnji. Parovi se odlučuju na razne varijante ovog koncepta; neki rekreiraju svoj prvi spoj, drugi stavljaju naglasak na svoje hobije ili rade ono što su radili kad su se upoznali. Koju god od varijanti da odaberu, odjeća je jednostavna i sastoji se od onoga što osobe i inače nose tijekom dana za pripadnu aktivnost. Najvažnija stvar kod ovakvog fotografiranja je da poze ne izgledaju namješteno, već da je sve vrlo prirodno i neusiljeno.

Prirodno

Ovaj koncept postao je popularan u posljednjih nekoliko godina, a iako se na prvi pogled čini istim kao i opušteni koncept, postoji nekoliko razlika. Prirodni koncept sastoji se od fotografiranja para dok čini određenu aktivnost, na primjer piknik, a na fotografu je da uhvati te trenutke fotoaparatom. Ovaj stil idealan je za parove koji ne vole pozirati i namještati se za fotografiranje. Sve što moraju raditi je prirodno se ponašati dok čine nešto zajedno, a sve ostalo je zadaća fotografa. Upravo zbog toga važno je da fotograf bude vrlo iskusan i zna točno što radi jer ovakav session ne može uspješno napraviti bilo tko.

Tematsko

Tematsko fotografiranje je upravo fotografiranje s određenom temom koju je par prethodno odabrao. Teme mogu biti raznolike poput bohemskog stila, stila 20-ih ili teme nekog putovanja. Odjeća i lokacija prilagođavaju se temi pa tako, na primjer, ako par odabere stil vesterna, mogu se obući poput kauboja, a fotografiranje se može odviti na nekom ranču ili slično. Jedino važno za ovakav pristup je da tema bude kreativna. Poželjno je i da se iz fotografije odmah može shvatiti koju je temu par odabrao.