Dođi na foto video montažnu radionicu i osvoji GoPro Hero7 Silver

foto i video vjenčanja

Osvoji GoPro Hero 7

Plakat: DOWNLOAD

Record team Velika Gorica u suradnji s Goričkom alternativnom scenom organizira foto video radionice u snimanju videa. Radionice se održavaju u Osnovnoj školi Eugena Kumičića u 19,15 h. Plan je kroz nekoliko termina educirati mlade o snimanju videa, a potom na kraju svega napraviti projekciju radova polaznika te nagraditi autora pojedinca ili voditelja grupe polaznika, za najbolji video rad jednom GoPro Hero7 Silver akcijskom kamerom.  Projekt je napravljen zahvaljujući financijskim sredstvima Grada Velike Gorice.

Cilj programa jest kroz teoretska predavanja i praktičan rad sadašnje i buduće videografe te one koji to žele postati potaknuti na kreativan pristup oblikovanju kulturno ambicioznijih audiovizualnih sadržaja.


Dobrodošli su svi koje zanima snimanje i fotografija, bilo to za YouTube video vlogove ili filmsko stvaralaštvo, a minimalni uvjeti su da osoba običnim mobitelom može snimiti video. Naravno, svi oni koji imaju neku foto/video opremu, laptop i slično slobodni su da iste ponesu na radionice.

Rezultat svega biti će ovladavanje temeljnim znanjima video i filmskog rukopisa svakog pojedinog polaznika te inspiracija za kreativni i kulturni pristup stvaranju filmova ili videa.

Radionice će se sastojati od predavanja o fotografiji i videu, rada s polaznicima na usavršavanju njihovih vještina snimanja i fotografiranja, prikazivanja novih metoda fotografiranja i snimanja, obrade i montaže audiovizualnih sadržaja, prezentacije foto i video opreme te osmišljavanju ideja za snimanje filma.

Vrednovanje postignuća i rezultata programa moći će se vidjeti na zadnjem sastanku kada će svi polaznici predati svoje radove te će ti radovi biti javno predstavljeni svim polaznicima. Tada će se odabrati najbolji rad koji će biti nagrađen s GoPro Hero7 Silver akcijskom kamerom.


Polaznici svoj dolazak trebaju prijaviti na linku: https://forms.gle/xoECpSpHastUWXjf8


Na radionicama je broj polaznika ograničen na 40 stoga se prijavite što prije. Dolazak na sve termine je obavezan ukoliko želite da vaš rad sudjeluje u natjecanju za GoPro. Prijaviti se možete pojedinačno ili kao tim, ovisno o tome s kim ćete snimati svoj video uradak.

Radionice će se održavati u nekoliko termina, a detaljan pregled programa možete vidjeti u nastavku:

PLAN PROGRAMA


PLAN PROGRAMA

13.01.2020.  

Uvod u svijet videa i fotografije / teoretsko predavanje uz izlaganje opreme i praktične vježbe

Polaznici će naučiti što je sve od opreme potrebno za snimanje videa, koji su osnovni dijelovi kamere, od čega se sastoji torba fotografa, teoriju filma, pravila fotografije i videa u struci te povijest fotografije.

Voditelji će prezentirati kako se radi s opremom u praksi. Svi polaznici će imati priliku uz pomoć voditelja isprobati osnovne funkcije na opremi te se pripremiti za samostalno ovladavanje opremom.

Zvuk čini dvije trećine osjetila u filmu pa je stoga vrlo bitna stavka prilikom snimanja nekog video uratka. Tijekom radionice pokazat ćemo na koje se sve načine snima zvuk u filmu, koji su najbolji mikrofoni i snimači, koje sve vrste postoje te kako dodajemo specijalne efekte koji pridonose ugođaju u filmu.

20.01.2020.

Rad u grupi i kreiranje ideje za snimanje

Nakon što su polaznici usvojili neka temeljna znanja, krećemo u stvaranje ideje za snimanje. Proći ćemo kroz nekoliko načina za dobivanje inspiracije za temu filma te kroz neke savjete kako dobiti dodatnu inspiraciju za određene segmente u videu kao što su načini snimanja, kadrovi, lokacije i slično.

Nakon toga će se polaznici podijeliti u već prijavljene grupe ili kao pojedinačni autori gdje će razrađivati svoju ideju za video. Pojedinačni autori ili prijavljene grupe polaznika koji već tada budu imali ideju za snimanje moći će paralelno krenuti sa snimanjem ukoliko budu željeli iskoristiti priliku za korištenje naše opreme te ako im budu odgovarali uvjeti za snimanje. Ostali će imati narednih tjedan dana da snime svoj uradak u slobodno vrijeme, bilo to vlastitom opremom ili mobitelom.

27.01.2020.

Montaža / rad u programu za obradu multimedijskih sadržaja na računalu

Nakon odrađenih setova snimanja videa i zvuka, iste te materijale ubacujemo u računalo te montiramo u jednu sekvencu – film / video. Proći ćemo sve segmente montaže i obrade audiovizualnih medija u suvremenom programu za obradu istih. Od klasične montaže (reži – spoji) do color korekcije koja će sve ostaviti bez teksta.

Došlo je vrijeme kada polaznici rade na svojim video radovima. Voditelji su uz njih te im daju savjete i pomoć ako imaju poteškoća. Ukoliko polaznici imaju svoju opremu, svoj uradak moći će nastaviti raditi i izvan radionice (kod kuće, vani) u slobodno vrijeme.

Za video obradu poželjno je imati vlastiti laptop, no bit će osigurano nekoliko računala koja će poslužiti onima koji ih nemaju.

03.02.2020.

Projekcija gotovih radova i proglašenje najboljeg videozapisa

Voditelji sugeriraju završne finese i izmjene koje bi se eventualno mogle napraviti kako bi završni rad ispao što bolji.

Polaznici predaju video materijale za projekciju, slijedi projekcija radova te komentari i savjeti voditelja radionice. Kriteriji za ocjenjivanje obuhvaćat će kreativne elemente kao što su odabir kadrova te primjena dosad naučenih tehnika snimanja. Tehnička kvaliteta opreme i videa neće utjecati na ocjenu.

Proglašenje najboljeg videa.

Dodjela GoPro Hero7 Silver akcijske kamere autoru čiji je video proglašen najboljim.