Svadbene torte – na što sve treba pripaziti?

foto i video vjenčanja

Biranje svadbene torte za većinu mladenaca je veoma bitno. Kao i svaki detalj oko vjenčanja koji je pomno izabran, i za svadbenu tortu vrijedi nekoliko važnih faktora.

Broj gostiju

S obzirom na to da se torte u većini slučajeva naručuju po šnitama, na početku je bitno da imate konačan broj osoba koje ćete pozvati na svadbu. U principu u jednoj klasičnoj okrugloj torti ima između 16 i 20 šnita.

Izvor: Weddings Record Team

Godišnje doba

Svakako treba voditi računa o vremenskim uvjetima i godišnjem dobu. Naime, stručnjaci savjetuju da se primjerice tijekom ljeta izbjegavaju torte koje su ukrašene slatkim vrhnjem ili one koje u sebi imaju kore od bjelanjaka i šećera. Pitate se zašto? Pa vrlo jednostavno, sve što smo naveli vrlo je topivo na visokim temperaturama.

Izvor: Weddings Record Team

Internet torte

Kome se još nije dogodilo da pri odabiru svadbene torbe „zagugla“ i pronađe svoju tortu iz snova?  Svima. No zaboravljamo da su te torte profesionalno obrađene te da pri fotografiranju takvih slastica tim stručnjaka brine za popravljanje i najsitnijeg detalja.  Zato preporučujemo da vaša očekivanja budu realna.

Na vrijeme

Vrijeme curi, datum vjenčanja je sve bliže, a vi još nemate tortu? I to je moguće. Savjetujemo vas da ne čekate zadnji trenutak za naručivanje, pogotovo ako ste već sigurni u odabir slastičara koji će izraditi vašu svadbenu tortu.

Izvor: Weddings Record Team