Završila foto video radionica. Record Team Velika Gorica dodijelio GoPro Hero7 akcijsku kameru najboljoj ekipi

foto i video vjenčanja

Record team Velika Gorica u suradnji s Goričkom alternativnom scenom organizirali su foto video radionice u snimanju videa. U Osnovnoj školi Eugena Kumičića organizirana su četiri termina radionica na kojima su polaznici stekli znanja o fotografiji i videu, teoriji filma, zvuku, montaži i ostalim vještinama snimanja i fotografiranja. Projekt je napravljen zahvaljujući financijskim sredstvima Grada Velike Gorice.

3. veljače 2020. održana je posljednja radionica na kojoj su polaznici predstavili svoje radove, a najbolji film osvojio je GoPro Hero7 Silver akcijsku kameru. Radove je ocijenilo 7 ljudi s različitim iskustvima i pogledima, od stručnjaka do amatera, kako bi na kraju odabir pobjednika bio što pravedniji. Žiri su činili: Dario Drvodelić, Toni Žalac, Filip Jakov Čačija, Nika Gibanica, Marijo Jurenić, Gabrijela Matijević i Josipa Kuzmić. Osim ocjena voditelja, polaznici su dodatne bodove mogli prikupiti bodovima iz ispita o fotografiji i videu koji su pisali na trećoj radionici.

Na posljednoj radionici predstavljeno je 5 radova od kojih su tri izrađena u timu, a dva individualno.

Prva se predstavila ekipa 123 koju su činila tri člana: Luka Kurjak, Lovro Kovačić, i Fran Cajner. Njihov film pod nazivom Late for school prikaz je učenika koji kasni u školu te se nabrzinu sprema i trči prema školi. Ekipa je uspješno uspjela prikazati jedan sasvim običan i svakodnevni događaj na dinamičan i zanimljiv način, a posebne pohvale dobili su za raznolikost kadrova i vrhunski zvuk.

Druga po redu predstavila se ekipa Filmofili koju su činili Roberto Kovačević i Dario Anđel. Film Papir slične je tematike kao i Late for school, no ova ekipa predstavila je malo drugačije viđenje učenika koji kasni u školu i suočava se s raznim problemima na putu. Od žirija su dobili pohvale jer su istu priču prikazali na sasvim drugačiji način od prethodne ekipe te uveli malo više zapleta.

Treće po redu bile su cure iz ekipe 4 veličanstvene: Marta Iličić, Matea Safin, Marta Mužek i Sara Vasilić. Njihov film Malo drugačije bio je upravo to, nešto potpuno drugačije. Snimile su film u stilu vloga s mnogo umjetničkih detalja i emocijom u prvom planu, a sam film je bio bez radnje i neke vidljive poante. Žiriju se iznimno svidio ovaj inovativni i moderni format, a posebne su pohvale dobile za kadrove koji su svaki za sebe bili dobra fotografija.

Pretposljednji na redu bio je Dino Vazquez koji je predstavio svoj animirani film Vijetnam. Sve animacije izradio je samostalno, a za izradu mu je trebalo više od 40 sati. Osim toga, većinu zvuka također je snimio samostalno kod kuće. Animirani dokumentarni film o Vijetnamskom ratu svakako je nešto iznimno inovativno i ne viđa se svaki dan, a žiri je bio potpuno oduševljen i idejom i izvedbom.

Posljednji je prezentiran film Zvijer čiji je autor Andro Zidar. Zvijer je vrsta stop motion animacije s brzom i pomalo kaotičnom radnjom koja je nasmijala žiri, a autor je dobio pohvale za originalnost. Stop motion je tehnika animiranog filma u kojoj se fizički manipulira objektima u malim koracima između pojedinačno fotografiranih kadrova.

Nakon prezentacije svih radova zbrojeni su svi bodovi te je proglašen pobjednički film. Pobjedu i GoPro Hero7 Silver akcijsku kameru odnijela je ekipa 123. Njihov film Late for school oduševio je žiri, a ukupnim bodovima pridonijeli su i najbolje riješeni ispiti znanja. Čestitamo pobjednicima i veselimo se njihovim budućim filmskim uratcima, ali i uratcima svih ostalih polaznika.