Zašto morate čekati obradu fotografija nakon vjenčanja?

foto i video vjenčanja

obrada fotografija

Mladenci su nakon vjenčanja vrlo nestrpljivi u iščekivanju svojih vjenčanih fotografija i to je sasvim razumljivo. Ipak one prikazuju njihove prve bračne momente i vjerojatno ih žele pokazati obitelji i prijateljima i uokviriti da bi zauvijek imali podsjetnik na taj dan. Ipak, na fotografije se mora malo pričekati da bi one došle u najboljoj verziji. Danas vam donosimo zašto je tomu tako te ćemo vam nastojati približiti proces obrade fotografija.

Raw i JPEG format

Zašto morate čekati obradu fotografija nakon vjenčanja

Što je uopće Raw format? Dakle, svaka digitalna kamera dolazi s mogućnošću biranja između Raw i JPEG formata. JPEG format jest manji, ali Raw obuhvaća više detalja koje želite prikazati. JPEG fotkanje funkcionira kao photo lab; kad okinete sliku kao JPEG, kamera postaje već navedeni photo lab te procesira sliku u nekoliko koraka da bi je dovela do savršenstva. Tako vaša slika prolazi kroz balansiranje bijele boje, prilagođavanje kontrasta i boje, izoštravanje i na kraju kompresiranje da bi bila pogodne veličine. Ipak, ne bi bilo s gorega kad bi mogli sve informacije o slici izvući iz foto labosa (koji zovemo kamerom) i sami odlučiti koje preinake želimo napraviti.

Zašto morate čekati obradu fotografija nakon vjenčanja

Tu dolazimo do Raw formata zbog kojeg morate čekati na svoje savršene fotografije. Raw format jest poput procesa u kojem bi negative fotografija odnijeli u tamnu sobu, razvili ih sami i pritom imali potpunu slobodu i kontrolu nad onim što želite mijenjati, odnosno naglasiti ili manje naglasiti. Tako svaku vašu fotografiju moramo dobro promotriti i pronaći ono najljepše da bi ona došla do vas u najboljem izdanju.