Kako odabrati lokaciju za svadbeni fotosession

foto i video vjenčanja

Organiziranje vjenčanja često je kaotičan proces. Kako se datum bliži, sve je manje vremena za odabrati savršenu lokaciju za fotografiranje. Znamo da je planiranje i više nego stresno, stoga smo vam odlučili preporučiti nekoliko savjeta koji vam mogu olakšati potragu za idealnom lokacijom.

Kako odabrati lokaciju za svadbeni fotosession

Lokaciju birajte sukladno blizini ceremonije

Ukoliko session želite obaviti na dan vjenčanja, poželjno je da odaberete lokaciju što bliže sali, odnosno prostoru gdje se održava vjenčanje. Sigurni smo da ni mladencima, ni fotografu nije u interesu putovati nekoliko sati od jedne do druge lokacije i natrag, i usto možebitno zakasniti na slavlje vlastitog vjenčanja.

Obratite pozornost na pozadinu lokacije

Koliko god vam se vaša bajkovita lokacija iz snova činila savršenom idejom, razmislite još jednom. Proučite pozadinu koju ćete imati iza sebe, pa tek onda odlučite je li ta lokacija zaista dobar izbor. Pozadina je bitna skoro koliko i mladenci koji krase sliku. Ona podiže fotografiju na veći nivo te daje dozu bajkovitosti koju želite. Dobre motive za pozadinu čine livade, cvijeće, šume, stare klupe i ljuljačke, rijeka… Izbora je zaista mnogo. Ako ste u Dalmaciji možete se poigrati s motivima kamena ili mora.

Kako odabrati lokaciju za svadbeni fotosession

Atraktivnost lokacije

Pri odabiru lokacije obavezno povedite računa o mogućem protoku ljudi. Ako je ona krcata ljudima i gužvom, teško da će biti moguće realizirati fotografije kakve ste naumili, a sigurni smo da ne želite slučajne prolaznike na vječnoj uspomeni na vaš veliki dan.

Kako odabrati lokaciju za svadbeni fotosession

Informirajte se o dostupnosti lokacije

Provjerite može li se do vaše lokacije doći automobilom i postoji li mogućnost parkiranja. Ukoliko nema parkinga ili nije moguće doći automobilom, vožnje drugim prijevoznim sredstvima zahtijevaju veći trošak, a nerijetko i kompliciranu stazu do lokacije. Na primjer, nije baš poželjno otići na lokaciju s puno blata jer ćete teško vjenčanicu održati čistom.

Kako odabrati lokaciju za svadbeni fotosession

Plan B

Pripremite plan B. Ukoliko planirate fotografiranje u prirodi, morate biti spremni na nevrijeme, vjetar, oblake i ostala iznenađenja koja priroda donosi. Uvijek možete odgoditi fotografiranje za nekoliko dana, ali ukoliko to ne dolazi u obzir jer možda odlazite na medeni mjesec, ipak je bolje imati rezervnu lokaciju poput nekog zatvorenog ili natkrivenog prostora.

Kako odabrati lokaciju za svadbeni fotosession
Kako odabrati lokaciju za svadbeni fotosession

Za koju se god lokaciju odlučili, fotograf će vam biti na raspolaganju sa svojim idejama, stoga morate imati povjerenja u njega i pametno odabrati. Kad je u pitanju uspomena za cijeli život dobro je uza se imati profesionalca čijem oku vjerujete i znate da će dati sve od sebe da na najbolji mogući način stvori uspomenu koju ćete čuvati cijeli život. Sretno!