Proslava zaruka

foto i video vjenčanja

‘Hoćeš li se udati za mene?’ to je vjerojatno san svake žene. Zaruke su bitan korak u životu, koji često donosi potpuno novo značenje u naš život. I premda je ovaj trenutak za nas nezamjenjiv značaj, naši poznanici, prijatelji, pa čak i sama obitelj često o njemu saznaju samo s društvenih mreža. To je trend 21. stoljeća. No, vjerovali ili ne, čak i u doba društvenih mreža još uvijek postoji prilika da se organizira proslava zaruka.

Objavljivanje vijesti o zarukama samo na društvenim mrežama pomalo je bezlično, zar ne? Osim prijatelja koje poznajete samo nakratko ili kolega, koje svako jutro pozdravljate na poslu u hodniku, ali zapravo ne znate za njihov život, ovdje još imate puno važnijih ljudi. Oni su prijatelji s kojima se poznajete cijeli život, ali i obitelj. U najmanju ruku, možete unaprijed odabrati sve važne ljude i priopćiti im ove ogromne vijesti u privatnoj poruci ili u kratkom telefonskom pozivu. Uostalom, donedavno ne biste imali drugu mogućnost. Međutim, sada kada su mjere povezane s COVID-19 znatno ublažene, možete otići u posjet i osobno ih obavijestiti. Međutim, jedna od mogućih alternativa je proslava zaruka. Bit će to lijepo sjećanje na vaše zaruke čak i nakon mnogo godina zajedničkog života. Ako se odlučite za takvu proslavu, evo nekoliko savjeta koji će vam olakšati organizaciju.

Napišite popis gostiju

Kada birate goste koji će proslaviti vaše zaruke, trebali biste imati na umu da još ne organizirate vjenčanje. Od svih svojih poznanika, obitelji i prijatelja, zato biste trebali odabrati samo one s kojima zaista provodite puno vremena. Ako osjećate da postoji netko tko ne bi trebao biti na zabavi, onda ga jednostavno nemojte pozvati.

zaruke

Odaberite prikladno mjesto

Ako ne želite privući previše pažnje i postavljati pitanja, slobodno planirajte proslavu kod kuće, u vrtu ili u kući svojih roditelja. Ako pozovete samo bliske ljude, oni sigurno takav poziv neće shvatiti na bilo kakav čudan ili sumnjiv način.

Osigurati hranu i piće

Hrana i piće su neophodni na svakoj proslavi. Hoćete li pripremati kod kuće ili ga nabaviti od vanjskog dobavljača, nije važno. Važno je da svaki od gostiju ima nešto za pojesti i, naravno, da ima i što popiti! Napokon, proslava zaruka ne može bez zdravice za sretnu budućnost. Uz to, trebalo bi biti i torta.

Iznenađenje

Kad goste pozovete na zaruke, ne morate im ni reći što ćete proslaviti. U stvari, oni čak ni ne moraju znati da dolaze na proslavu i da nisu jedini koji su dobili pozivnicu. Ako vam nije stalo do pravila odijevanja, slobodno ih sve pozovite “samo u posjet” , gdje će se “slučajno” svi naći u isto vrijeme. Vjerujte da će, ako ne znaju zbog čega dolaze, u očima biti više radosti kad saznaju pravi razlog poziva.

Pripremite atmosferu

Onog trenutka kad gosti pređu prag vaše kuće, razlog poziva više neće biti tajna. Stoga biste trebali pripremiti i prikladno tematsko ozračje, zahvaljujući kojem će svima odmah biti jasno što će se slaviti. U ovom su slučaju vaše zajedničke fotografije nezamjenjiv ukras. To je vaše slavlje, pa je razumljivo da ćete oboje biti u središtu pozornosti. No, osim fotografija možete koristiti i druge sitnice i rekvizite koji će stvoriti savršenu atmosferu prije vjenčanja za vaš dom.

Pripremite kratki govor

Kad se svi oni koji su pozvani na proslavu zaruka okupe na vašoj zabavi, trebali biste im održati kratki govor. Kratko, ne dugo. Možete spomenuti nekoliko svojih zajedničkih nasmiješenih iskustava, ali pripazite da ne razgovarate predugo.

Ne zaboravite fotografije i zabavite se

Cijelu večer trebala bi obilježiti izvrsna atmosfera. Ako se neki gosti ne poznaju, slobodno ih upoznajte. Smijte se, sjetite se i zaista se pobrinite da to sve budete u vezi s vama. Uz to, napravite nekoliko zajedničkih fotografija kako biste se i nakon godina mogli sjetiti svih ovih lijepih iskustava. Napokon, snažni trenuci u našem životu puno su ljepši kad ih imamo s kime podijeliti.