10 stvari koje trebate napraviti uoči vjenčanja

foto i video vjenčanja
10 stvari koje trebate napraviti uoči vjenčanja

Sve ste obavili i isplanirali i stigao je dan prije velikog dana. Istovremeno su prisutni nervoza i uzbuđenje, nerijetko i stres. Ali, razloga za paniku – nema. Kako biste umirili sebe, napravite popis stvari koje morate pripremiti uoči dana vjenčanja. Mi ćemo vam pomoći, stoga smo napravili listu od deset stvari koje će vam pomoći da budete što spremniji.

1. Napišite raspored događanja

Zapišite si kada morate biti kod frizera, na šminkanju, kada se očekuje dolazak gostiju, u koje je vrijeme predviđen početak ceremonije, odlazak u restoran i posluživanje večere, rezanje torte, fotkanje itd. Jasno vam je da se sve neće odigrati u minutu kako planirate, već u neko okvirno vrijeme kad ste planirali. Također, provjerite sa svima jeste li uskladili termine da možete mirno spavati prije velikog dana.

10 stvari koje trebate napraviti uoči vjenčanja

2. Napišite zavjete

U Hrvatskoj je uobičajeno da mladenci ponavljaju zavjete za svečenikom ili matičarom, ali nije na odmet da dodate par svojih riječi. Ako želite nešto nadodati, napišite to prije vjenčanja jer na sam dan nećete baš naći vremena za to. Uzmite papir i olovku, poslušajte vlastite misli i zaboravite da ćete to čitati pred svima. Napišite partneru ‘ljubavno pismo’ za cijeli život i stavite na papir ono što vam je u srcu.

3. Pripremite torbu

Naravno da nećete nositi torbu do oltara, ali vrlo je važno sa sobom imati torbu u kojoj će se nalaziti potrepštine koje vam mogu zatrebati tijekom dana; najlonke, flasteri, sprej za kosu, pribadače, igla i konac, sve što mislite da bi vam moglo trebati. Zamolite kumu ili majku da pripazi na tu torbu, tako da možete bez panike uživati u velikom danu.

10 stvari koje trebate napraviti uoči vjenčanja

4. Provjerite dokumente

Iako se kopije dokumenata crkvi ili matičaru predaju ranije, dobro je uza se ipak imati osobnu iskaznicu. Isto vrijedi i za kumove.

5. Vjenčani buket stavite u vodu

Prije svega, nemojte zaboraviti podići buket. Kad ste to obavili, ne zaboravite ga staviti u vodu tako da dočeka jutro i dan vjenčanja. Pritom nemojte zanemariti i bukete djeveruša.

10 stvari koje trebate napraviti uoči vjenčanja

6. Podignite kolače

Ukoliko vam ne dostavlja catering i sami morate otići po kolače i odnijeti ih u salu ili na mjesto slavlja, podignite ih dan ili dva prije i izbjegnite stres na dan vjenčanja.

7. Ne zaboravite jesti

Postoji velika mogućnost da ćete tijekom vjenčanja jesti najmanje od svih gostiju. Zato morate voditi računa o svojim potrebama i prije vjenčanja pojesti dobar i hranjiv obrok. Izbjegavajte ugljikohidrate, šećere i kofein dan prije vjenčanja.

10 stvari koje trebate napraviti uoči vjenčanja

8. Privatni spa

Pripremite sami sebi spa tretman tako da znate da su vam za dan vjenčanja ostale samo frizura i šminka. Operite kosu, odradite manikuru i pedikuru, depilaciju. Ako je moguće, priuštite si toplu kupku da sutra budete odmorni i svježi.

9. Postavite alarm

Iako ste možda ranoranioc, ne prepuštajte ništa slučaju. Namjestite alarm, ostavite si vremena za čaj ili kavu, uživajte te potom krenite sa finalnim pripremama.

10 stvari koje trebate napraviti uoči vjenčanja

10. Naspavajte se

Ovo je jako važna stavka za dan uoči vjenčanja. Pokušajte se što bolje naspavati tako da imate najbolju verziju sebe kasnije na fotkama, ali i da ne manjka energije za iznenađenja, uzbuđenja i slavlje koje vas čeka do dugo u noć.