7 najčešćih grešaka koje rade vjenčane kume

foto i video vjenčanja
7 najčešćih grešaka koje rade vjenčane kume

S ulogom vjenčane kume dolazi i odgovornost čega mnoge žene i djevojke nisu svjesne. Prije nego ekspresno prihvatite biti dijelom nečijeg vjenčanja u ulozi kume, razmislite jeste li spremni na sve obaveze i nepisana pravila koja ta titula sa sobom nosi. U nastavku vam donosimo neke od najčešćih grešaka koje se događaju kumama, tako da i vas ne bi zadesila ista sudbina.

1. Naglo prihvaćaju uloge kume

Kao što je ranije rečeno, žene često oduševljeno prihvate mladenkin poziv bez da su svjesne što to sa sobom nosi. Ova uloga sa sobom nosi gotovo konstantnu dostupnost mladenki – prije, za vrijeme i nakon vjenčanja. Osim što izaziva vremenski, od vas će se tražiti i financijski angažman. Stoga dobro razmislite jeste li na to spremni i prihvatite samo ukoliko vam je istinski stalo do mladenke.

7 najčešćih grešaka koje rade vjenčane kume

2. Ne slušaju mladenkine želje

Primjerice, ukoliko mladenka želi mirnu i opuštenu djevojačku večer, to joj i pripremite. Iako to ne bi bio vaš osobni odabir, u ovom slučaju to nije ni važno. Poštujte njezine želje.

3. Troše previše novca

Nekad uloga vjenčane kume košta i više nego ste spremni izdvojiti. Da biste smanjili troškove razmotrite kupnju ili najam rabljene haljine ili sami izradite poklon za mladenku. Iako ste kuma, ipak nije vaše vjenčanje i niste dužni ‘upadati’ u troškove koje ne možete podmiriti.

4. Zaboravljaju neophodne sitnice

Maramice, flasteri, kozmetika, igla i konac… Ponesite sve što mislite da bi moglo zatrebati vama ili mladenki. Vi ćete biti uz nju prije i tijekom vjenčanja, a ona će računati na vas. Budite spremni da taj dan maksimalno olakšate, i sebi, i njoj.

7 najčešćih grešaka koje rade vjenčane kume

5. Pretjeruju s alkoholom

Nema ništa gore od mamurnog buđenja na dan vjenčanja. Krvave oči, mamuran izraz lica, glavobolja i mučnina pratit će vas cijeli dan. Osim što čete na fotografijama izgledati loše, jedva ćete čekati da završi dan u kojem bi se trebali zabavljati, uživati i slaviti ljubav svoje prijateljice i njezinog odabranika. Ne pretjerujte.

6. Ne nose rezervni par cipela

Možda nije najzahvalnija obuća za kombinirati s predivnom haljinom, ali nakon dugog dana i svih obaveza vjenčane kume, dobro će vam doći par ravnih cipela. Ne morate ih nositi za fotografiranje, ali kad dođu sitni sati, komfor će biti i više nego dobrodošao, a stopala će vam biti zahvalna.

7 najčešćih grešaka koje rade vjenčane kume

7. Kraj vjenčanja nije kraj uloge kume

Nakon vjenčanja mladenki će vjerojatno biti potrebna vaša pomoć, baš kao i prije svadbe. Nakon slavlja mladenki ćete možda morati pomoći oko razvrstavanja slika s vjenčanja, otvaranja i spremanja poklona, itd.

7 najčešćih grešaka koje rade vjenčane kume

Ako vas je mladenka izabrala za kumu, jako ste joj važni u životu, stoga čak i ako vam je nekad sve to previše, sjetite se zašto ste pristali. Ukoliko dođe do neslaganja, zapamtite, uvijek joj se možete obratiti i objasniti svoju poziciju. Sretno!