Vjenčani ukrasi za kosu

foto i video vjenčanja

Iako je vjenčanica ono što prvo upada u oči, frizura nikako nije manje bitna. Ono što ju čini posebnom su sitnice koje se nalaze u mladenkinoj kosi i podižu čak i najjednostavniju frizuru, pa tako i vjenčanicu. To su sitnice koje fotograf neće uhvatiti na svakoj fotografiji, ali će zbog njih mladenka dobiti poseban stil koji je samo njoj svojstven.

Donosimo vam nekoliko vrsta ukrasa za kosu i nadamo se da ćete možda i dobiti ideju za svoje vjenčanje.

Vjenčić

Podsjeća na boho i hippie stil i vrlo ga je lako koristiti jer ga je potrebno samo nataknuti na kosu. Može se nositi na više načina – u kosi, na čelu, štogod preferirate. Postoji više vrsta vjenčića. On može biti cvjetni, zlatni, srebrni, različitih su materijala. Stoji gotovo svakoj frizuri.

Vjenčani ukrasi za kosu
Vjenčani ukrasi za kosu

Obruč

Vrlo je sličan vjenčiću, samo je više fiksiran za kosu. Ako odaberete primjerice biserni obruč, s time je teško pogriješiti. U isto je vrijeme zaigran i elegantan i pristaje većinom svakoj mladenki.

Vjenčani ukrasi za kosu

Rajf

U posljednje vrijeme rajf je zamijenio tijare i postao vrlo popularan među mladenkama. Najčešće se kombinira uz raspuštenu frizuru kojoj automatski daje svjež i elegantan, svečan izgled.

Vjenčani ukrasi za kosu

Češljići i ukosnice

Ovo su dosta minimalistički ukrasi, ali nisu manje lijepi ili nošeni. Pristaju uz svaku frizuru, a mladenke ih najčešće nose kad im je kosa podignuta i uz pundže. Ukoliko je kosa spuštena na jednu stranu, ovi ukrasi također mogu poslužiti i stvoriti savršenu vjenčanu frizuru i dati svečani izgled.

Vjenčani ukrasi za kosu
Vjenčani ukrasi za kosu

Za kraj, važno je znati da ukrasi ne trebaju biti napadni, niti ih treba biti previše. Oni su dodaci, nisu ono na što se treba fokusirati. Ukoliko imate već nekoliko komada nakita na sebi, nije potrebno ‘divljati’ s ukrasima za kosu. Ne želite ostaviti dojam kiča i neukusa. Usto, treba znati uskladiti frizuru i ukrase u kosu, stoga ako niste sigurni, upitajte frizerku. Ona će znati što vam najbolje pristaje, ipak je kroz njene ruke prošlo mnoštvo vjenčanih frizura. Uz sve to, naravno, sve se mora lijepo sjediniti s vjenčanicom. Birajte pametno. Sretno!