Biranje kume – na što treba paziti?

foto i video vjenčanja
Biranje kume - na što treba paziti?

Ona će na vjenčanju biti vaša kuma, prijateljica i desna ruka. Kada vam svega bude previše upravo ćete se na nju oslanjati; bit će vam pomoćnik i psihijatar. Zato je važno da je odaberete oprezno i pametno. U nastavku vam donosimo neke od stavki na koje treba obratiti pažnju kad budete morali donijeti tu odluku.

Zajednička prošlost

Ne morate se nužno poznavati od vrtića, ali poželjno je da zna vaše vrline i mane, jake i slabe točke ili što volite, a što nikako ne podnosite. Neka to bude osoba koja vas je vidjela u najboljim i najgorim trenucima i koja vas poznaje skoro bolje nego vi sami sebe. Neka to bude osoba koja vam je posebna.

Biranje kume - na što treba paziti?

Kontakt

Ako niste u istoj državi i jednostavno ne možete održavati fizički kontakt, ali se svejedno redovno čujete preko poziva i video poziva, to je sasvim u redu i jako lijepo. Ipak, ako ste s nekom prijateljicom bili nerazdvojni, ali se niste čule nekoliko godina, zaista nema smisla da ju zovete da bude kraj vas za vrijeme jednog od najvažnijih dana u vašem životu.

Biranje kume - na što treba paziti?

Razumijevanje

Treba vam netko tko je na istoj valnoj duljini kao vi. Netko tko razumije vas i vaše ‘mušice’ (koje su i više nego česte kod mladenki pri organiziranju vjenčanja). Kuma-prijateljica će sama znati kad da vam pomogne, a kad da vas pusti na miru bez da joj to morate ‘crtati’.

Opušteni ste

Biranje kume - na što treba paziti?

Bilo da se zabavljate, razgovarate o ljubavnim ili osjetljivim temama, važno je da vam bude ugodno. Ona vas poznaje i znat će vas nasmijati u svakoj situaciji. Neka to bude vaša prijateljica uz koju ste opušteni, koju volite i koja voli vas.

Voli vas

Biranje kume - na što treba paziti?

Kao što smo na početku rekli – ona će vam postati desna ruka, kao i svojevrsna psihijatrica. Važno je da vam ona zaista želi pomoći i da kad vas nitko ne bude razumio – ona će biti tu.