Crna vjenčanica – da ili ne?

foto i video vjenčanja
Crna vjenčanica - da ili ne

Kad čujete riječ ‘vjenčanica’ vjerojatno ćete prvo pomisliti na raskošnu haljinu u nijansama bijele boje koja se vuče za mladenkom nekoliko metara. Ipak, vremena se mijenjaju, a s njima i vrste i stilovi vjenčanica. Nekad je crna vjenčanica bila nezamisliva u crkvenim obredima jer crna boja predstavlja mrak i tminu – suprotnost svemu što je dobro. No, ako vi nemate takve stavove, ovo je pravo mjesto za vas. Stoga ćemo se danas posvetiti crnoj vjenčanici i u nastavku vam otkriti zašto bi baš ona trebala biti vaš izbor te kako ju iskombinirati s dodacima koji idu uz nju.

Kako ju kombinirati

Crna vjenčanica nosi dramatičnost i btno ju je nositi sa samopouzdanjem. Kad ste to savladali onda možete iskombinirati sve ostalo. Tako bi bilo najbolje da uz crnu vjenčanicu odaberete buket s cvijećem žarkih boja, poput narančaste ili crvene. Neka on bude poput zalaska sunca.

Crna vjenčanica - da ili ne

U kosu možete staviti tijaru, kakav češljić ili pak ukrase sa crnim detaljima. Ukoliko želite veo, neka on bude u crnoj boji. Ako vam to ne odgovara, radije ga nemojte nositi jer druge boje jednostavno ne idu uz ovu haljinu. Što se tiče šminke, izbjegavajte crveni ruž, presvijetli puder i crni tuš jer je to skupa s crnom vjenčanicom ipak malo previše i odisat ćete neukusom, a na slikama ćete izgledati poput člana obitelji Addams.

Crna vjenčanica - da ili ne

Ako se želite poigrati s kontrastima, mladoženja može obući bijelo odijelo, ali to ovisi o vašim i njegovim preferencijama.

Dakle, da ili ne?

Danas je društvo slobodnije i liberalnije, a norme poput onih da morate imati bijelu vjenčanicu polako blijede. Moda je postala anarhija i možete se izražavati kako želite.

Crna vjenčanica - da ili ne

Ukoliko vas ne zanima tradicija, volite crnu boju i jednostavno se pred oltarom ne vidite ni u kojoj drugoj boji, onda je izbor jasan – udajete se u crnoj vjenčanici! Potrebno vam je malo hrabrosti i prkosa i zablistat ćete u crnini na svom velikom danu. Dakle, odgovor je veliko DA!