Kako odabrati savršenu vjenčanicu?

foto i video vjenčanja

Prvo, a zapravo i ključno pitanje svake mlade je kako pronaći savršenu vjenčanicu. Moguće je u slučaju da pratite nekoliko koraka koji će vam sigurno biti od pomoći. Možda vam pronalazak olakšaju naši savjeti u nastavku.

Unaprijed odredite budžet za vjenčanicu

Prvo morate odlučiti koliko novaca možete dati za vašu savršenu vjenčanicu te tu cijenu morate imati u glavi prilikom kupovanja ili iznajmljivanja. Salona vjenčanica ima dosta, različite  su cijene, a možete pronaći i vjenčanicu izvan grada u kojem živite.

odabir vjenčanica
ukrasi na vjenčanici

Internet kao neiscrpan izvor inspiracije

Na internetu su dostupne mnogobrojne fotografije vjenčanica. Internet nije prodavaonica gdje odmah morate donijeti ključnu odluku, tako da prvo razgledajte, sačuvajte fotografije i zamislite sebe u takvoj vjenčanici.

Izdvojite dovoljno vremena za odabir vjenčanice

Danas je način života ubrzan, pa nemojte vašu savršenu vjenčanicu tražiti na brzinu. Vjenčanje je poseban dan, pa vam predlažemo da kada rezervirate crkvu i restoran, odnosno kada ste sigurni u datum svog vjenčanja, počnete tražiti vašu vjenčanicu.

Probajte više vjenčanica

Neke vjenčanice na lutkama izgledaju savršeno, no bitnije je kako vama stoji ta vjenčanica i kako se vi u njoj osjećate. Svakako budite otvoreni za prijedloge. Prodavačice u salonu vjenčanica imaju dosta iskustva sa vjenčanicama i postoje saloni koji vam neće prodati nešto samo zato što je skupo, nego će vas savjetovati i pomoći pri odabiru. Povedite najbolju prijateljicu, kumu, roditelje s vama na probu. Ne zaboravite da ste vi u središtu pozornosti na svom vjenčanju i bitno je kako se vi osjećate u toj vjenčanici.

Fotografirajte se u vjenčanici još u salonu

vjenčanica s korzetom

Niti jedan naš savjet ne može proći bez fotografiranja. Svakako pri probi vjenčanice, recite bliskoj osobi koju ste poveli sa sobom da vas fotografira. Ne morate odmah donijeti odluku, probajte vjenčanicu, fotografirajte pa par dana gledajte te fotografije.

Šivanje vjenčanica

U slučaju da vaša potraga za idealnom vjenčanicom traje predugo i ako vam je sad već dosta i postaje vam pomalo svejedno, razmislite o šivanju vjenčanice. Prolistajte kataloge, surfajte internetom i predstavite vašu viziju vjenčanice vašoj krojačici.

izlog s vjenčanicama

Nemojte naručivati vjenčanicu preko interneta

Koliko god nekad na internetu nešto izgleda stvarno i savršeno, morate znat da je to fotografija koja je obrađena sigurno više puta. Uživo i na internetu gotovo nikada nije isto. Svakako pronađite vjenčanicu tamo gdje je možete i isprobati.