Kako odabrati savršenu vjenčanicu

foto i video vjenčanja
Kako odabrati savršenu vjenčanicu

Vjenčanica je jedna od najvažnijih haljina u životu većine žena i djevojaka. Ipak, nije lako odabrati savršenu vjenčanicu. Morate znati koji vam kroj odgovara, kakav stil želite, i još mnogo sitnica. Mi vam u nastavku donosimo kako da odgonetnete što preferirate, pa onda i krenete u potragu za savršenom haljinom.

Tražite inspiraciju

Bila to prijateljičina vjenčanica, internet, Instagram ili nešto treće – tražite ideje i gledajte što vam se sviđa, a što ne. Tako ćete lakše razlučiti što preferirate i od čega zazirete, pa ćete znati u kojem smjeru ići.

Kako odabrati savršenu vjenčanicu

Model vjenčanice

Procijenite što preferirate; boho stil, vjenčanice pripijene uz tijelo ili pak naglašenog volumena, s rukavima ili bez njih. Danas je moda i više nego raznovrsna tako da ćete se susresti i sa dvodijelnim vjenčanicama, kombinezonima, odijelima, ili pak mini vjenčanicama (koje su izvrsne za destinacijska vjenčanja!).

Kako odabrati savršenu vjenčanicu

Budite otvorenog uma

Ljudi koji rade u salonima vjenčanica poznaju žensko tijelo i krojeve koji im najbolje stoje. Ukoliko vam modni savjetnik ili prodavač ponude nešto u čemu se niste zamišljali, ali vam se ipak na neki način sviđa, isprobajte vjenčanicu. Možete se jako ugodno iznenaditi i čak promijeniti mišljenje.

Kako odabrati savršenu vjenčanicu

Ne kupujte prerano

Ovo je jedna od ključnih stvari, ali i najčešćih grešaka kod odabira vjenčanice. Čekajte nove kolekcije, birajte u skladu s datumom i godišnjim dobom. Nemojte zanemariti ni temu vjenčanja. Kao što smo ranije rekli, mini vjenčanice su izvrsne za destinacijska vjenčanja dok je primjerice boho haljina idealna za ranu jesen.

Kako odabrati savršenu vjenčanicu

Budite spremni na isprobavanje

Prva haljina najčešće nije ona u kojoj ćete se vjenčati. Ali, od negdje se mora krenuti zar ne? Kad krenete isprobavati slušajte savjete profesionalaca i pripremite se za više proba. U dogovoru sa stručnjacima, ali i pratnjom odaberite nekoliko favorita, a kad nađete onu pravu prespavajte i onda odlučite je li to zaista ona u kojoj želite proslaviti ljubav između vas i vašeg dragog.

Kako odabrati savršenu vjenčanicu