Kako odabrati pozivnice za vjenčanje

foto i video vjenčanja
Kako odabrati pozivnice za vjenčanje

Pozivnice su, nakon objava zaruka, gostima prvi nagovještaj vašeg vjenčanja. Zato je važno da one sadrže sve potrebne informacije, ali i neki vama svojstven dizajn. Danas je u ponudi doista mnogo vrsta i oblika pozivnica, stoga vam donosimo nekoliko elemenata na koje morate obratiti pozornost da odaberete najbolju pozivnicu za svoje vjenčanje.

Stil i tema vjenčanja

Kad se odlučujete za dizajn pozivnica, mislite na temu i stil vjenčanja. Uskladite jedno s drugim. Primjerice, ako imate jednostavno vjenčanje, nemojte uzeti pozivnice iz kojih ‘vrišti’ kič. Isto tako, motive na pozivnicama možete kombinirati s godišnjim dobom u kojem se vjenčanje održava. Tako se za ljetno vjenčanje možete koristiti pijeskom, za zimsko u pozivnicu možete ukomponirati pahulje, za jesensko suho lišće, a za proljetno cvijeće, leptiriće ili što već preferirate.

Kako odabrati pozivnice za vjenčanje

Boja i font

Bilo bi dobro uskladiti boje vjenčanja s bojom pozivnica. Držite se jedne nijanse, to iskazuje eleganciju i sklad. Kad je u pitanju font pazite da on bude u kontrastu s pozadinom pozivnice. Bilo bi lijepo spojiti dvije skladne boje, ali slična boja slova i podloge nikome nije korisna jer se pozivnica neće moći iščitati.

Kako odabrati pozivnice za vjenčanje

Oblik

Danas postoji zaista mnogo oblika i mogućnosti s kojima se možete poigrati. Jednostavno pronađite neki zajednički interes vas i supružnika, ili pak nešto što vas oboje karakterizira i budite kreativni.

Kako odabrati pozivnice za vjenčanje

Dizajn

Dizajn pozivnica uskladite s dizajnom zahvalnica. Također, bilo bi pametno da pozivnice i zahvalnice radite na istom mjestu jer ćete si olakšati posao, a i možebitno proći jeftinije.

Broj uzvanika

Prije svega dobro proučite popis uzvanika da ne bi bilo zabuna i nesporazuma, tek onda naručite pozivnice. Ukoliko se nekoliko uzvanika nalazi u istoj obitelji dovoljna je jedna pozivnica za cijelu obitelj.

Kako odabrati pozivnice za vjenčanje

Nabavite pozivnice na vrijeme

Pozivnice naručite četiri do pet mjeseci prije vjenčanja. Usto, naručite i par komada više. Nikada ne znate kome se pozivnica može zagubiti u pošti, a ne želite da se vaši gosti uvrijede i pomisle kako ih niste pozvali na vaš veliki dan – a sve zbog greške u sustavu.