Kako postići savršen make-up na dan vjenčanja?

foto i video vjenčanja
Kako postići savršen make-up na dan vjenčanja?

Bilo da se odlučite za profesionalnog vizažista ili želite same odraditi svoju šminku, vrlo je važno znati nekoliko sitnica.

Prije svega, morate voditi računa o svojoj koži. Bitno je da ju njegujete uvijek, ali posebnu joj brigu morate posvetiti u mjesecima prije vjenčanja, tako da bi na taj poseban dan imale glatku i zdravu kožu kojoj neće biti potrebno previše šminke. Vaša će zdrava, prirodna koža tako moći bez previše preparata istaknuti ten koji ćete s ponosom pokazati.

U nastavku vam donosimo još neke korisne savjete kako bi odabrale što bolji make-up za vaše vjenčanje.

Prirodan izgled uz malo šminke

Kad je u pitanju mladenkina šminka, manje je zaista više i ne treba pretjerivati. Minimalistički će make-up ostaviti dojam prirodnog izgleda, dok bi uz tonu šminke, postali neprepoznatljivi. Vrlo lagano naglasite kožu, oči i usne i to je sasvim dovoljno za vjenčani make-up.

Kako postići savršen make-up na dan vjenčanja?

Sklad šminke i vjenčanice

Vrlo je važno uskladiti ove dvije stavke. Ako imate bijelu vjenčanicu, bilo bi dobro u make-up unijeti malo boje i obrnnuto. Najbolje je da se posavjetujete sa vizažistom ukoliko ste se odlučili za profesionalno šminkanje. Stoga odite na pokusno šminkanje, ponesite veo, nakit i ostale modne dodatke te složite kombinaciju boja koja najbolje odgovara vašem sveukupnom looku. Usto, napomenite vizažistu ako ste planirali ići u solarij prije vjenčanja zbog drugačije nijanse tena.

Kako postići savršen make-up na dan vjenčanja?

Odredite dovoljno vremena za šminku

Za mladenkinu šminku u prosjeku je potrebno sat, sat i pol. Ukoliko u i ostale dame poput majke, kume ili djeveruša rade make-up u istom salonu, može nastati zastoj, pa bi mogli imati manjak vremena. Zato je vrlo važno da unaprijed dogovorite termine te računate da vam treba trideset minuta više – za svaki slučaj.

Kako postići savršen make-up na dan vjenčanja?

Vodootporna maskara

Suze će se pojaviti kad-tad. Ako znate da ćete plakati, preskočite i umjetne trepavice.

Kako postići savršen make-up na dan vjenčanja?

Budući da vjenčanje traje cijeli dan do dugo u noć, besprijekorna šminka neće sve izdržati. Zato sa sobom morate imati barem sjajilo ili ruž i puder. U svakom slučaju, nitko vam neće zamjeriti ako pustite koju suzu, ali da bi izbjegli razmazanu šminku, dali smo vam nekoliko savjeta kako postići predivan make-up da bi izgledali lijepo na vjenčanju, ali i kasnije na slikama. Zapamtite, želite izgledati kao najbolja verzije sebe, stoga vam ne treba tona šminke. Još jednom ponavljamo, manje je više!