Medeni mjesec

foto i video vjenčanja

U trenutnoj korona situaciji nije lako niti pisati o putovanjima niti planirati putovanja. Vjerojatno ste morali promijeniti svoje planove i odgoditi ili otkazati vjenčanje. Međutim, granice se polako otvaraju i vjerujemo da situacija s koronom ide svome kraju. Sigurni smo da ćemo opet moći uživati u istraživanju novih gradova, zemalja, kultura i ljepota. Čak i odgođeni medeni mjesec može biti jedno od svjetla na kraju tunela, zahvaljujući kojem se imamo čemu radovati kad ovo sve jednom završi. Dok provodite vrijeme kod kuće, možete pročitati nekoliko savjeta kako se pripremiti za medeni mjesec.

Avanturisti ili romantičari?

medeni mjesec

Pretpostavljamo da ste već odabrali medeni mjesec, odnosno da znate kamo biste željeli ići zajedno. Ako ne vrijeme je da odlučite jeste li vi i vaš partner romantične duše za izležavanje ili pak želite doživjeti malo avanture. Romantičari više vole klasični all-inclusive s romantikom u sobi ili bijeloj pješčanoj plaži. Avanturisti će spakirati svoje ruksake prostirkama i vrećama za spavanje i jednostavno otići gdje požele. A oni koji vole otkrivati nova mjesta i ljepote prirode i arhitekture, odabrat će razgledavanje.

Pripreme za medeni mjesec

Ukoliko imate neke konkretne ideje za svoj medeni mjesec i detalje koje ne želite propustiti, podijelite svoje misli s partnerom. Neka vam ispriča svoje ideje i usporedite ih međusobno. Što želite / ne želite tamo raditi, kamo želite / ne želite ići, što posjetiti, želite li / ne želite upoznati druge ljude ili koliko planirate trošite novac za vrijeme medenog mjeseca. Prije putovanja važno je uskladiti ideje, kako biste izbjegli nesporazume na licu mjesta i mogli samo uživati u zajedničkom vremenu. Ipak, medeni mjesec je vrhunac cijelog vjenčanja.

Gdje putovati?

Možete se odlučiti i za putovanje bez putničke agencije. Ako na taj način odlazite u inozemstvo, obavijestite obitelj o mjestu prebivališta, ostavite im okvirni plan putovanja, tako da znaju za vas u slučaju potrebe ili neke druge neočekivane situacije. Pogotovo sada, prije putovanja, potrebno je slijediti trenutne preporuke o putovanju u određene zemlje, koje također možete pronaći na web stranici Ministarstva vanjskih i europskih poslova.  Možda je krajnje vrijeme da počnemo otkrivati ljepote naše zemlje. Kada, ako ne sada?

pripreme za medeni mjesec

Novac, koliko će to sve koštati?

Koliko će to sve koštati? Najčešće se postavlja upravo to pitanje. Naravno, to ovisi o vašim mogućnostima, ali i za to imamo male trikove. Samo spominjanje da ste mladenci može vam dati popust na smještaj ili usluge. Svakako biste uživali u boci vina ili šampanjca u sobi ili nekom drugom lijepom malom iznenađenju na račun tvrtke. Neke turističke agencije nude i boravak posebno za mladence. Medeni mjesec možete barem djelomično financirati i novcem koji ste dobili kao vjenčani dar.

Zajedničko putovanje  naučit će vas puno jedni o drugima. Jača odnos. Ako putujete  u inozemstvo, upoznajte druge kulture, ljude, okruženje, običaje i tada se zapravo  shvati i cijeni ono što imamo kod kuće. Pogotovo sada. Ovog ljeta moći ćete više nego ikad upoznati Hrvatsku i njezine ljepote. Naučit će nas sve skupa da i kod kuće imamo ljepote za koje možda nismo znali. Više ćemo cijeniti svoj krajolik i prirodu u njemu.