Prvi ples – koja pjesma donosi sreću, a koja razvod?

foto i video vjenčanja
Prvi ples - koja pjesma donosi sreću, a koja razvod?

Portal OnBuy proveo je anketu koja je za cilj imala otkriti postoji li povezanost između stope razvoda i pjesama koje su mladenci birali za prvi ples. Ispitali su 5544 osobe te napravili listu 25 najčešće biranih pjesama te sadašnji bračni status supružnika koji su ih odabrali. Naime, rezultati ankete pokazali su da pojedinci koji su odabrali određene pjesme imaju sretne brakove, dok su drugi završili razvodom.

Koje pjesme rezultiraju sretnim brakom?

Prvi ples - koja pjesma donosi sreću, a koja razvod?

Prvi ples je poseban trenutak svakog vjenčanja. To je prvi put da novopečeni supružnici staju pred ljude kao muž i žena. On simbolizira početak jednog novog poglavlja, pa tako mladenci biraju njima simbolične i srcu važne pjesme. Jedne od najpopularnijih koje supružnici biraju i nakon njih ostanu u brakovima su Can’t Help Falling In Love Elvisa Presleya s 10,48% glasova, Can You Feel The Love Tonight Eltona Johna – visokih 77% ljudi koji su je odabrali je ostalo u braku. Slijede ga Disneyeve skladbe koje također imaju preko 70% supružnika koji su ih odabrali i ostali oženjeni. Još neke s visokim postotkom su Isn’t She Lovely Stevieja Wondera i The Way You Look Tonight Franka Sinatre.

Koje pjesme ipak pamte tužne sudbine?

Prvi ples - koja pjesma donosi sreću, a koja razvod?

Najčešća pjesma koja je svirala parovima koji su sada razvedeni je Little Things One Directiona – čak 75% brakova razvelo se. Nije One Direction jedini na ovoj nepopularnoj listi. Slijede ga Jason Mraz i njegova I’m Yours te grupa Snow Patrol i Chasing Cars.