Savjeti snimatelja za mladence – kako se ponašati pred kamerom prije dolaska u crkvu i salu

foto i video vjenčanja
Savjeti snimatelja za mladence - kako se ponašati pred kamerom prije dolaska u crkvu i salu

Nakon svog planiranja, čini se najlakše ‘samo’ doći na vjenčanje i uživati. Ipak, da bi imali najljepše uspomene, i vi ćete se morati malo potruditi da fotograf i snimatelj uhvate najbolje trenutke tog dana.

Prije početka snimanja

Kad stignemo na mjesto gdje će se gosti okupiti, prvo ćemo se javiti mladoženji i upoznati s obitelji. Zatim ćemo još jednom doći s upaljenom kamerom kako bi snimili dekoracije eksterijera te tako započeli prvi kadar. Dekorirani eksterijer izvrstan je uvod u svečani događaj. Ukoliko imate aranžmane sa cvijećem, one visoke stavite iza gostiju, a one niže ostavite na stolu da dođu do izražaja – kako uživo, tako i na kameri.

https://recordteamvg.com/wp-content/uploads/2020/10/06.jpg

Prije puta do mladenke

Prije nego što se krene po mladenku, obavit ćemo maleni foto session sa mladoženjom i njegovim kumom te ćemo to iskoristiti kasnije u montaži.

Savjeti snimatelja za mladence - kako se ponašati pred kamerom prije dolaska u crkvu i salu

Za uređenje mladenkina dvorišta vrijede ista pravila kao i za mladoženju. Odaberite što boje mjesto za doček svatova. Neka ono bude što prostranije tako da na kameri možemo uhvatiti što više prostora i gostiju. Kad dođe do prošnje nastojte da glazba bude malo tiša tako da se kasnije na snimci može čuti tko je i kako koga nadmudrio. Kao što znate, prosidba ipak preraste u gužvu i teško se probiti kroz sve ljude koji željno iščekuju mladenku. Zato zamolite kuma i onoga tko predaje mladenku da ne okreću leđa kameri. Kad se budući supružnici napokon sretnu, mladoženja je (tradicionalno) treba voditi sa svoje desne strane.

Kad izlazite iz kuće, mladenku bi trebao voditi kum, a mladoženju kuma. Oni izlaze zadnji, nakon svih gostiju i kreću autom do crkve, što nas dovodi do naših sljedećih savjeta. Pokret organizirajte ranije! Uvijek vas može iznenaditi neočekivana gužva ili promet. Ukoliko imate barjaktara neka on vodi kolonu tako da ide malo sa strane da ga možemo bolje snimiti. Još jedna važna stvar što se tiče automobila jest dekoracija. Naime, bolje je da na autu ne koristite neko osjetljivo i nježno cvijeće koje lako vene ili se smrzne (u slučaju zime).

Savjeti snimatelja za mladence - kako se ponašati pred kamerom prije dolaska u crkvu i salu

Kad stignete na odredište nemojte izlaziti prije fotografa. Strpite se dok nađemo parking, učinit ćemo do što je brže moguće. Kad vidite da smo spremni, izađite tako da i taj trenutak ostane zabilježen.