Savjeti snimatelja za mladence – kako se ponašati pred kamerom u sali

foto i video vjenčanja
Savjeti snimatelja za mladence - kako se ponašati pred kamerom u sali

Dali smo vam savjete kako se ponašati prije samog vjenčanja, u trenutku kada izričete jedno drugom ‘da’, a sada ćemo vam dati nekoliko smjernica kako da dobijete što bolje snimke svadbe nakon dugog dana pred kamerom.

Ulazak u restoran

U restoran prvo ulaze gosti, zatim kumovi, pa mladenci. Kumove i mladence dočekat će šef sale sa čašama šampanjca. Pripazite, dok budete držali šampanjac, držite ga u razini poprsja, nikako ispred lica jer se nećete vidjeti na snimkama i slikama.

Za vrijeme plesa

Za vrijeme prvog plesa poželjno je da na trenutak zastanete i nasmiješite se fotografu/snimatelju. Kad otplešete sa svojom boljom polovicom, bilo bi izvrsno da razmijenite partnere, pa da tako mlada pleše sa svekrvom, a mladoženja s punicom.

Savjeti snimatelja za mladence - kako se ponašati pred kamerom u sali

Možda nakon dugog dana budete umorni, ali imajte na umu da je vjenčanje veselo koliko i vi. Dakle, ako prosjedite cijelu noć i ne plešete, pada u vodu sva organizacija oko koje ste se toliko trudili. Proveselite se, nećete se nikad više vjenčati, zar ne?

Dok budete plesali, moguće je da vam u svom veselju netko ugazi na vjenčanicu ili se na bilo koji drugi način ona ošteti. Da je ne bi morali nositi u dijelovima, imajte sa sobom iglu i konac, kao što smo već u nekoliko članaka napomenuli. Vjerujte nam, nezgode se događaju, a te dvije stvarčice mogu vam biti od ogromne važnosti. Isto vrijedi i za cipele. Možda mislite da ćete u vašim prekrasnim vjenčanim cipelicama izdržati do kraja, ali budimo realni, ni u ravnim cipelama ne možete toliko dugo stajati i hodati (a na dan vjenčanja vjerojatno ćete oboriti rekord u koracima), stoga imajte rezervu da se možete veseliti do dugo u noć.

Savjeti snimatelja za mladence - kako se ponašati pred kamerom u sali

Torta, buketić, podvezica

Kad budete rezali tortu, za razliku od ostalih situacija, u ovoj mladenka mora stajati mladoženji s lijeve strane. Torta se reže desnom rukom – pritom je mladenkina ruka na nožu, a mladoženjina na njezinoj ruci. Kad razrežete tortu, probajte je, pokažite gostima da je jestiva. Uostalom, vi ste je i platili, počastite se.

Savjeti snimatelja za mladence - kako se ponašati pred kamerom u sali

Prije nego mladenka baci svoj buketić, slikat će se sa svim svojim gospođicama. Isto vrijedi i za mladoženju i njegovu gospodu.

Ukoliko se nakon svega toga odete presvući, nemojte izostati duže od 45 minuta. Gosti će se možebitno razbježati i dosađivati – tu su zbog vas. Nadamo se da smo vam ovim savjetima pomogli, želimo vam sreću i što nestresniji dan vašeg vjenčanja.