Šminka za vjenčanje – kako odabrati pravog vizažista?

foto i video vjenčanja
Šminka za vjenčanje - kako odabrati pravog vizažista?

Vjenčanje je jedan od onih dana u životu o kojem od malena maštaju curice i djevojke. Kad se taj san obistini i krenu pripreme za vjenčanje, lako se pogubiti u organizaciji, puno je toga na mladenkinim leđima prije velikog dana; od same ceremonije, prostora, preko hrane i pića, sve do biranja fotografa, haljine, cipela, ali i – šminke. Zato smo odlučili ovaj članak posvetiti svemu što trebate znati o make up-u i svemu što dolazi s tim.

Počnite tražiti na vrijeme

‘Na vrijeme’ znači i prije nego što mislite da je potrebno. Kao kad vas oblije hladan znoj kad vidite da su svi dobri fotografi i bendovi rezervirani i godinu dana unaprijed, tako je i sa vizažistima. Bacite se u potragu čim prije i kad nađete osobu čiji vam se rad sviđa, nemojte čekati, rezervirajte svoj termin!

Šminka za vjenčanje - kako odabrati pravog vizažista?

Ne oslanjajte se na društvene mreže

Velika je razlika između samoprozvanih make-up artista i profesionalaca. Živimo u vremenu u kojem se svi mogu baviti čime god žele na društvenim mrežama bez da imaju vještinu u tome. Ne dajte se zavarati. Provjerite kome se dajete u ruke, potražite web stranice ljudi za koje ste zainteresirani te se raspitajte kod drugih mladenki za iskustva.

Šminka za vjenčanje - kako odabrati pravog vizažista?

Probno šminkanje

Zapamtite: komunikacija je ključ. Osobi kojoj ćete se dati u ruke naglasite što želite, ali i što ne želite i pritom poslušajte i njihove savjete. To su profesionalci koji znaju što rade. Majstori su u biranju boja, proučavanju crta lica, znaju što se slaže uz vašu haljinu i stil. Nađite zlatnu sredinu – zato vam je potrebno probno šminkanje. Organizirajte ga mjesec-dva prije vjenčanja. I da, proba se plaća. Imajte na umu da ipak uzimate nečije vrijeme i materijal.

Šminka za vjenčanje - kako odabrati pravog vizažista?

Nadamo se da smo vam pomogli u nedoumicama ukoliko ste ih imali te da ćete pronaći pravu osobu da vas uljepša za vaš poseban dan. Još jednom naglašavamo koliko je važna komunikacija, stoga prije rezerviranja popričajte s osobom koja će vas šminkati i provjerite jeste li ‘kliknule’ te je li ona prava osoba za vas. Bolje spriječiti nego liječiti. Sretno!