Vintage vjenčanice

foto i video vjenčanja

Vintage vjenčanice su odličan izbor ekstravagantnih, sofisticiranih i odvažnih mladenki. One su savršene ukoliko želite ostati zapamćeni te imati fotografije koje će odavati dojam kao da ste u nekom drugom vremenu.

U nastavku vam donosimo 9 vjenčanica inspiriranih različitim razdobljima 19. i 20. stoljeća.

1. Viktorijanska era

Glavna inspiracija je, naravno, kraljica Viktorija. Haljine ovog razdoblja prepoznatljive su po obliku pješčanog sata; u struku su nadopunjene pojasom i steznikom, a obavezna komponenta haljine je čipka. Kako bi naglasili eleganciju možete dodati trake koje padaju preko ramena ili ruku.

Vintage vjenčanice

2. Veliki Gatsby

Ovaj je stil ‘eksplodirao’ nakon filma The Great Gatsby. Naime, u filmu je moda bila jako naglašena i svi su poludjeli za tom elegancijom dvadesetih godina prošlog stoljeća. Oblik vjenčanice ovog stila je cilindričan, a najbolje je da ona bude u crnoj, bijeloj ili zlatnoj boji. Poželjno se i zaigrati s modnim detaljima te za pravi Gatsby štih dodati kamenčiće ili perlice.

Vintage vjenčanice

3. Chicago stil

Ove vjenčanice su napravljene tako da mladenku učine u isto vrijeme nježnom, ali i provokativnom. Naglasak je na ženinoj silueti, iskazivanju ženstvenosti, neobičnim rezovima i dekolteu. Da bi se, s druge strane, naglasila skromnost, haljine su poprilično dugačke.

Vintage vjenčanice

4. Stil 40-ih

Odijela s naglašenim suknjama, naglašen struk, zatvoren dekolte, dužina do gležnja – to najbolje opisuje ovaj stil malo konzervativnije, ali u današnje vrijeme, odvažne vjenčanice.

Vintage vjenčanice

5. Stil 50-ih

Kao i u četrdesetima, ova vjenčanica treba naglasiti struk s punom suknjom. Leđa su otvorena otprilike do lopatica, a ramena i ruke su potpuno ogoljeni. Duljina je također do gležnja.

Vintage vjenčanice

6. Stih 60-ih

Ovo ostavlja dojam nevjerojatno hrabre i simpatično nestašne mladenke. U pitanju je vjenčanica slična onoj u pedesetima, ali uz suknju ima i podsuknju duljine do ispod koljena pa niže. Odlična je za skrivanje širih bokova jer haljina pada ispod naglašenog struka.

Vintage vjenčanice

7. Audrey Hepburn kao inspiracija

Ove su vjenčanice jednostavne i sofisticirane. Glavna muza za njihovu izradu je Audrey Hepburn, a po uzoru na nju mladenke se često odluče na dodatke poput šešira ili rukavica.

Vintage vjenčanice

8. Hippie stil

Udobna, slobodna, lepršava haljina. Za ovu su vjenčanicu karakteristični detalji poput čipke, cvijetnih uzoraka i mekanih rukava. Poželjni su i ukrasi za kosu poput vjenčića ili cvijetnih detalja te ukrasi poput narukvica, ogrlica ili naušnica – budite maštoviti. Najčešće boje ovih vjenčanica su bež ili boja bjelokosti.

Vintage vjenčanice

9. Disco stil

Era bez strogih ograničenja. Haljina ne mora biti isključivo bijela. Tipična disco vjenčanica ima dugu punu suknju sa satenom i čipkom, a poseban je naglasak na punim rukavima.

Vintage vjenčanice