Buketi za vjenčanje

foto i video vjenčanja
Buketi za vjenčanje

Polako se, kako vrijeme odmiče, i mladenke sve više odmiču od klasičnih tradicionalnih komponenti svadbe. Vjenčanice više nisu isključivo bijele boje, glazba postaje sve modernija, DJ svira umjesto benda, mladenke postaju buntovnije i nose hlače ili tenisice do oltara – sve više kroz estetiku vjenčanja odražavaju svoju osobnost. Tako ni buketi nisu prošli nepromijenjeno. Danas se čak izrađuju i DIY buketi od papira i kartona da bi trajali zauvijek. Mi vam danas donosimo najljepše bukete i boje koje možete odabrati i kombinirati te tako spojiti tradicionalno i moderno.

Rozi buket za vjenčanje

Ružičasti buketići su romantični i nježni te se mogu izvrsno kombinirati s pozivnicama, tortom ili samom tematikom vjenčanja (ovisno što odaberete). Vrste cvijeća koje možete koristiti su božuri, cvijet trešnje, zumbuli, hortenzije i slično. Postoje također i vrste kojima se boje ‘prelijevaju’ i čine ‘ombre’ što je izuzetno zanimljivo i oku ugodno. To bi bili ljiljani, ruže i gerberi. Ružičasti buketić možete kombinirati sa zlatnom ili crvenom bojom.

Buketi za vjenčanje

Plavi buket

U zadnje vrijeme plavi buketi za vjenčanje postaju sve popularniji među mladenkama. Nije ni čudo kad plavi buketić može potpuno transformirati i podići vaš stajling. Nijanse plave variraju tako da možete kombinirati sve od tirkizne i baby plave, pa sve do modre. Uklopite to u tematiku svog vjenčanja i imat ćete vrlo zanimljiv buket za svadbu. Cvijeće koje možete iskoristiti su hortenzije, irisi, različci, itd.

Buketi za vjenčanje

Narančasti buket za svadbu

Koraljne nijanse narančaste bilo bi lijepo spojiti s crvenom i žutom te tako podići tradicionalni bijeli buket. Tako ćete u svom buketiću dobiti dozu romantičnosti i odvažnosti istovremeno. Najbolji izbor za ovaj buket bili bi divlji ljiljani, makovi, tulipani i zijevalice.

Zeleni buket za vjenčanje

Zelena se često na vjenčanjima izbjegava, ali za to nema potrebe, pogotovo ako je vjenčanje na otvorenom. Tako ćete dobiti vrlo prirodan štih, a jako će se lijepo spojiti s ostalim nježnim nijansama poput bijele te ostalim bojama iz prirode. Za taj su buket izvrsne hortenzije, tulipani, ali i prekrasna orhideja.

Buketi za vjenčanje

Crveni buket

Crvena daje svemu izvrstan kontrast. Bilo da ste tamnoputa ili svjetloputa mladenka, crvena će vam ići uz ten. Ona savršeno odskače od bijele boje te tako odaje predivan dojam dok kročite prema oltaru. Vrste cvijeća pogodne za ovaj buket su klasične crvene ruže s kojima nikad ne možete pogriješiti, a dobra alternativa bili bi i karanfili.

Buketi za vjenčanje

Ljubičasti buket za vjenčanje

Ljubičasta izgleda dobro s tamnim nijansama plave i zelene. Izvrsna je za rustikalna vjenčanja jer daje neku klasičnu notu. Ne dajte se zavarati, može ljubičasta izvrsno poslužiti i odvažnijim mladenkama. Dobar bi izbor za to bila lavanda, koja osim estetike daje i lijep miris vašem buketu za vjenčanje.

Buketi za vjenčanje

Žuti buket za svadbu

Najpopularniji je na ljetnim i proljetnim vjenčanjima. Žutu možete kombinirati s plavim i zelenim nijansama. Prvi izbor većine mladenki jest, naravno, suncokret, ali možete birati i između narcisa ili krizantema.

Buketi za vjenčanje

Romantična bijela

Boja koja izgleda dobro u svako godišnje doba. Zimi možete imati hladno bijeli buket te mu dodati nekoliko sivih nijansi da poprimi tu romantičnu notu, a ljeti ili u proljeće možete eksperimentirati s nježnim nijansama zelene. Najčešće se koristi cvijeće poput dječjeg daha, ljiljana, sunovrata i gardenija.

Buketi za vjenčanje