Konfeti za vjenčanje

foto i video vjenčanja
Konfeti za vjenčanje

Bilo da je riječ o crkvenom ili građanskom vjenčanju, konfeti su neizostavni dio većine vjenčanja. Ipak, iako se čini da je taj trenutak nemoguće isplanirati, tu smo da vas razuvjerimo. Itekako je moguće pripremiti taj trenutak da što bolje ispadne na fotkama i snimkama, koliko god on izgledao spontano.

Konfeti za vjenčanje

Priprema konfeta

Preporučljivo je da se držite dalje od riže – razmišljajte praktično. Nikome neće biti drago (a ponajmanje mladenki) da joj zrnca riže završe u kosi, buketu ili dekolteu. Zato vam savjetujemo da pripremite konfete koje možete kupiti u trgovinama za dekoracije za rođendane, vjenčanja i ostalo. A možete ih i sami napraviti od papira za zamatanje, salveta ili latica cvijeća, bilo bi poprilično romantično iskoristiti latice ruža.

 

Konfeti za vjenčanje

Košarica za konfete

Ukoliko želite da vas svi posipaju konfetima, možete na ulazu u crkvu postaviti malene košarice ili tuljke za goste. Tuljke možete i sami napraviti od papira. Ukoliko se odlučite na to, bilo bi dobro reći kumovima ili djeverušama da upute goste kako i kada početi posipati konfete. One malo veće možete dati djeverušama da nose. Kao što znate, postoje različite veličine košara, a na vama je da odaberete onu koja vam odgovara te je ukrasite po vlastitoj želji.

Ukrašavanje košarice

Možete je ukrasiti po svom ukusu, ali bilo bi je dobro uskladiti s buketom ili temom vjenčanja. Primjerice, ako imate plavu vrpcu na buketiću, onda košaricu možete omotati plavom svilenom vrpcom ili ju samo svezati na vrh drške.

 

Konfeti za vjenčanje

Posipanje mladenaca

I na kraju napokon dolazi posipanje mladenaca. Kao što smo rekli držite se latica ruža, salveta i papirića i zaboravite na rižu. Konfeti na vjenčanju obično se bacaju pri izlasku iz crkve. Ako se vjenčanje ne održava u crkvi, vaši gosti mogu vas posuti konfetima pri ulazu u salu, odnosno prostor gdje se održava vjenčanje. Dogovorite se s fotografom da taj trenutak uhvati, a ako želite možete u dogovoru s gostima i fotografom organizirati fotkanje s konfetima.