Detalji o kojima treba razgovarati prije vjenčanja

foto i video vjenčanja

Prije nego počnete planirati vjenčanje, važno je s partnerom dogovoriti nekoliko stvari. Od velike je važnosti da to učinite što prije. Planiranje vjenčanja je ionako stresan i zahtjevan posao, stoga dogovorite s partnerom sve unaprijed da možete što lakše i bez nesporazuma planirati svoj veliki dan. U nastavku vam donosimo nekoliko ključnih stvari oko kojih trebate razgovarati prije planiranja.

Financije

Ovo je jedan od važnih dijelova planiranja, stoga ga stavljamo na prvo mjesto. Razgovarajte o mogućnostima; plaćate li sve sami ili će vam u tome pomoći roditelji ili obitelj. Jednom kad počnete planirati shvatit ćete da je važno poći s realnim okvirom troškova.

Broj uzvanika

Prije svega još jednom obratite pozornost na financije. Kad ste to pitanje riješili, onda možete razgovarati želite li veći ili manji broj uzvanika, bližu i/ili daljnju rodbinu, itd. Svoje želje vezane uz uzvanike morate uskladiti s prostorom gdje se održava vjenčanje, ali i s partnerovim željama.

Detalji o kojima treba razgovarati prije vjenčanja

Lokacija

Vjenčanje se može odvijati gdje god vi želite. U restoranu, pod šatorom, u prirodi… Važno je uskladiti svoje i partnerove želje. Kad ste to učinili, potrebno je razmišljati o udaljenosti lokacije te jeste li vi i vaši gosti spremni udaljiti se koji kilometar od mjesta gdje se trenutno nalazite. Usto, nije na odmet razmišljati ni o tome je li lokacija ‘fotogenična‘, odnosno hoćete li biti u mogućnosti okinuti fotografije kakve ste zamislili.

Detalji o kojima treba razgovarati prije vjenčanja

Tema

Vaše vjenčanje ne mora nužno imati temu, ali je važno znati što vi ili partner želite ili ne želite. Razgovarajte o bojama, ukrasima i detaljima. Saznajte preferirate li više tradiciju ili bi radije unijeli vlastite ideje u proslavu.

Detalji o kojima treba razgovarati prije vjenčanja

Odgovornosti

Zajedno složite plan. Zatim odlučite tko će vam od prijatelja, obitelji ili uzvanika pomoći u planiranju. Sve je lakše kad se radi u skupini. Odlučite tko će preuzeti koje obaveze, hoćete li angažirati organizatora, ‘uposliti’ djeveruše, itd.

Detalji o kojima treba razgovarati prije vjenčanja

Zapamtite, planiranje vjenčanja mnogi uspoređuju s poslom s punim radnim vremenom. Zato se dobro organizirajte prije početka planiranja. Sretno!