Kako odabrati vjenčano prstenje?

foto i video vjenčanja

Osim fotografija i snimki vjenčanja, prsten je jedan od trajnih podsjetnika na vjenčanje i brak te će biti s vama do kraja života. Zato je važno da odaberete ono što vam se sviđa i odgovara. U nastavku vam donosimo nekoliko stavki o kojima treba misliti pri odabiru prstenja. Nadamo se da ćemo vam olakšati potragu!

Kako odabrati vjenčano prstenje?

Samostalno dizajnirano prstenje

Parovi se sve češće odlučuju na ovaj korak te dođu zlataru sa svojim prijedlozima ili slikama onoga što žele. Nerijetko se odlučuju i na nadogradnju postojećeg prstena s detaljima po želji. Usto je popularno i graviranje teksta na vanjsku ili unutarnju stranu prstena, a najčešće su to datumi vjenčanja ili imena mladenaca.

Kako odabrati vjenčano prstenje?

Kombinacija vjenčanog i zaručničkog prstena

Ako želite postići sklad, ovo je odlična ideja za vas. U zadnje vrijeme se sve češće usklađuju vjenčani i zaručnički prsten, ali ako niste pretjerana obožavateljica sklada, nema veze – uvijek možete odabrati potpunu suprotnost zaručničkom prstenu koji nosite. Pritom će vaša prstenja uvijek doći do izražaja.

Kako odabrati vjenčano prstenje?

Odabir materijala

Ovisi o vašim preferencijama, a najčešći izbori su srebro, žuto i bijelo, a odnedavno i ružičasto ili crveno zlato. Cijena zlatnog prstena bez kamena varira i ovisi o čistoći materijala. Stoga bi najbolja varijanta bila prsten od 14 karatnog zlata. Usto postoji i platina, koja je ujedno najskuplja, dok je srebro najpovoljnija opcija.

Detalji na prstenu

Vjenčano prstenje se često ukrašava dijamantima i cirkonima. Iako su dijamanti vječni, također su i skupi. Zato su cirkoni odlična alternativa. Ukoliko se ipak odlučite za dijamant korisno je znati da se dijamanti bruse u različitim oblicima, a najpopularniji je okrugli briljant. U tako brušenom kamenu svjetlost se najbolje lomi i daje najljepši sjaj. Usto postoje dijamanti oblika suze, srcoliki, pravokutni, itd.

Kako odabrati vjenčano prstenje?

Mjere

Nemojte zaboraviti da ćete prsten nositi cijeli život. Zato morate odabrati pravu mjeru. Najbolje je da u potragu za prstenom odete u popodnevnim satima kad je temperatura tijela najnormalnija i kada ste smireni. Tad je vaše tijelo najopuštenije i prsten će vam najbolje odgovarati.

Još jednom ponavljamo, prsten ćete nositi cijeli život, stoga razmišljajte o njegovoj praktičnosti. On nije kao i ostali nakit. I nikako nemojte uzeti prvo što vam se svidi. Uzmite si nekoliko dana da razmislite da li vam se zaista sviđa što ste vidjeli.

Kako odabrati vjenčano prstenje?

Prije nego uopće krenete u potragu važno je s partnerom dogovoriti osnovne stvari koje smo naveli ranije. Kad se usuglasite želite li primjerice jednostavnost ili glamur, bijelo ili žuto zlato, isto ili različito prstenje, i ostale mogućnosti – onda je vrijeme za potragu. Sretno!