Inspiracija za fotografije zimskog vjenčanja

foto i video vjenčanja
Inspiracija za fotografije zimskog vjenčanja

Zima još nije počela kalendarski, no šulja se iza ugla – polako, ali sigurno. Uskoro će pasti i prvi snijeg, pa će ulice postati poput mjesta iz božićnih filmova, a u prirodi će se stvoriti zimska bajka skrivena od očiju (vele)grada. Ukoliko ste dogovorili vjenčanje u ovo doba godine, odnosno nakon Nove Godine (ako nam se pandemija smiluje), onda je to idealno vrijeme da za svoje vjenčane fotke iskoristite sve što zima nudi.

Fotografije u prirodi

Nekoliko dana prije vjenčanja proučite malo okolinu u kojoj se nalazite i procijenite koje bi mjesto bilo najromantičnije da s partnerom napravite uspomene. Najbolje bi bilo istraživati šume te pogledati malo stijene, proplanke, mostove, možda i neki (zaleđeni) potočić. Sve to može vaše fotke učiniti romantičnima i posebnima.

Inspiracija za fotografije zimskog vjenčanja

Kombinacija toplog i hladnog

Ukoliko vam je veoma hladno za session na otvorenom, možete zamoliti fotografa da odete u neku kuću, kolibu, bilo što što imate na raspolaganju te da fotke okine izvana – tako na slici imate snijeg i toplu zimsku atmosferu. Također možete uzeti u obzir muzeje ili dvorce – njihova je unutrašnjost ionako savršena za slikanje, a kamoli uz sve božićne ukrase koji krase interijer za zimskih mjeseci.

Božić kao inspiracija

Ako vam je vjenčanje u prosincu, božićno drvce je neizbježan detalj. Pritom se možete poigrati i sa žaruljicama u prostoru, pa tako i sa svjetlom. Ako ipak niste obožavatelji slikanja pred drvcem, Orašar je izvrsna alternativa. Figurice i bajkovita scenografija tog popularnog baleta može se izimprovizirati na tisuće načina, a na vama je da budete maštoviti i ostavite svoj pečat pri stvaranju uspomena.

Inspiracija za fotografije zimskog vjenčanja
Božić kao inspiracija