Zimsko vjenčanje – dobra ideja!

foto i video vjenčanja

Ljetna vjenčanja su postala skoro nepisano pravilo, ali, iako su rjeđa, zimska vjenčanja imaju posebnu čaroliju. Zima je sama po sebi decentna, elegantna i predivno ‘hladna’. Njezina bjelina naglašava eleganciju, ali i romantiku koja dolazi do izražaja i odnosi hladnoću te stvara pravu bajku.

Zimsko vjenčanje - dobra ideja!

U nastavku vam donosimo nekoliko ideja za zimsko vjenčanje kako bi mogli procijeniti je li ono pravi izbor za vas.

Dekoracija

Ukoliko slavlje planirate na nekom mjestu gdje imate pogled na snježni krajolik, savršeno će se uklopiti detalji poput božikovine, borovih grančica, imele, orašastih plodova, ali i drvenih detalja.

Zimsko vjenčanje - dobra ideja! 2

Kako je u pitanju vrijeme blagdana, bit će dobrodošli i detalji koji donose blagdanski duh, poput nekog zimskog cvijeća, prskalica ili lampica – one će dodati dozu glamura i svjetlosti.

Zimsko vjenčanje - dobra ideja! 3

Uvijek se možete igrati i s motivima snijega i leda što će učiniti vaše vjenčanje poput ‘snježnog kraljevstva’ i ostaviti dozu bajkovitosti kakvu ste samo mogli zamisliti.

Zimsko vjenčanje - dobra ideja! 4

Plesni podij

Sjetite se da je zima vrijeme mnogih slavlja – Božić, Nova Godina, cijeli tijek adventa. Nema razloga da na vašem vjenčanju bude drugačije. Lampice i prskalice podići će atmosferu, a neutralni, bijeli tonovi vaše će uzvanike opustiti i stvoriti atmosferu u kojoj će svi uživati. Plesni će podij prštati od energije i veselja.

Zimsko vjenčanje - dobra ideja! 5

Fotografije

Kad je u pitanju zimsko vjenčanje, moguće je puno varijacija na temu. Dekoracije su, kao što smo rekli, također mnogostruke. Tako možete stvoriti toplu i ‘domaću’ atmosferu detaljima poput češera, cimeta, borovih grančica ili drveta, a fotograf će u dogovoru s vama moći ‘okinuti’ spontane fotke sa obitelji i prijateljima. Usto, moći ćete stvoriti i zimsku pozadinu pred kojom će vas fotograf slikati za uspomenu koju ćete dati uzvanicima.

Zimsko vjenčanje - dobra ideja! 6

Još jedan način dekoracije koji smo spomenuli je motiv snježnog kraljevstva što bi posebno moglo razveseliti elegantne mladenke koje ne vole previše ukrasa ili boja. One će u tom okruženju izgledati poput decentne ledene kraljice koja, iako je u bajkama lošeg predznaka, odiše elegancijom, ali i efektnošću. Ta hladnoća će posebno doprinijeti bajkovitosti slike.

S druge strane, možete se fotografirati i na otvorenom, što sa sobom nosi posebnu čaroliju ukoliko ste na lokaciji pokrivenoj snijegom.

Zimsko vjenčanje - dobra ideja! 7

Vjenčanica i detalji koji idu s njom

Svjesni smo da je vjenčanica veliki faktor u organiziranju vjenčanja, ali imamo rješenje i za to. Vjenčanica dugih rukava ima posebnu čaroliju. Ukoliko baš i niste obožavateljica dugog rukava uvijek možete imati jaknicu ili bundu da vas ugrije, ali na plesnom podiju ionako vam neće trebati više tkanine kada se izmorite od veselja.

Zimsko vjenčanje - dobra ideja! 8

Uz vjenčanicu dolazi i buket. Tu se možete poigrati sa različitim bojama i vrstama cvijeća koje su ljeti većinom dosta slične. No, u zimskoj tematici možete pomiješati netipične boje i vrste cvijeća, kao na primjer plavu i sivu ili pak bordo. Kad je u pitanju cvijeće, budite maštoviti, odvažite se na neke netipične vrste.

Zimsko vjenčanje - dobra ideja! 9

Nadamo se da smo neke od vas nagnali na razmišljanje o zimskom vjenčanju te da ćete se odvažiti na taj korak. Sretno!