kako izabrati hranu za vjenčanje

Kako izabrati hranu za vjenčanje?

Osim izgleda mladenaca, glazbe, ono o čemu će se sigurno pričati nakon vjenčanja je i hrana. Uzvanici očekuju bogatu i ukusnu uslugu koja će im ugoditi, ali i koja će ih zasititi. Bez obzira odlučite li se za tradicionalni jelovnik, ili nešto malo inovativnije, važno je da je vaš jelovnik kvalitetan i smislen. A kako izabrati hranu za vjenčanje donosimo u nastavku.

Švedski stol ili jelovnik 

Prije nego što se pitate kako izabrati hranu za vjenčanje trebate odlučiti o načinu posluživanja – švedski stol ili određeni jelovnik. Ovu odluku najbolje je donijeti u odnosu na broj gostiju i izgled dvorane koju ste odabrali. Zamjerka švedskog stola je to što se gosti ponekad ne osjećaju ugodno kad odlaze za stol, pogotovo ako bi to željeli učiniti i više puta. Kada je riječ o određenom jelovniku, konobar je zadužen za posluživanje. Izbor jela u ovoj opciji je sužen jer obično postoji jedna vrsta juhe, manji izbor mesa i slično. Međutim, onda se u pravilu bira najbolje iz ponude.

Dekoracije

Dekoracije stola ili hrane svima zapnu za oko. Mogu se izraziti tijekom obroka, bilo da se radi o načinu posluživanja hrane ili samom izboru hrane. Dekoracija salveta ili tanjura, malih poklona ili aranžmana na stolu sigurno će vaše uzvanike ostaviti bez daha. Naš je savjet da sve bude u skladu s temom vašeg vjenčanja.

Malo drugačiji jelovnik

Ukoliko svoje uzvanike želite ostaviti bez daha, odlučite se za zdrava predjela poput humusa, čipsa bez glutena ili gljive punjene zdravim nadjevom. Ako vaše vjenčanje planirate za jesen, ona vam donosi pregršt ideja za obroke, poput bundeve u različitim opcijama. Nakon obroka, dok čekate tortu, možete poslužiti čokoladni kolač i borovnice ili neku voćnu osvježavajuću salatu. Dobro razmislite kako odabrati hranu za vjenčanje. A pri tome odaberite svoje omiljene kombinacije i budite sigurni da će i vaši gosti uživati u njima.

Zadaci i obaveze kume na vjenčanju