Kako odabrati tortu za vjenčanje?

foto i video vjenčanja
Kako odabrati tortu za vjenčanje

Jedan od najslađih izbora koje mladenci moraju napraviti pri planiranju vjenčanja jest izbor vjenčane torte. Kao i sve ostalo, i za tortu morate donijeti nekoliko odluka, pa vam u nastavku donosimo o čemu sve morate voditi računa prilikom biranja.

Jedna torta ili slatki stol?

Usprkos glamuroznosti vjenčane torte, u zadnje vrijeme slatki stol na vjenčanjima postaje sve popularniji. To i nije tako čudno s tim da je poprilično praktičan jer donosi mnoštvo okusa, razne vrste torti, ali i njihove mini verzije u obliku ‘cupcakea’. Ako ipak naginjete jednoj velikoj torti, ne brinite – i ona se, u dogovoru sa slastičarom, može sastojati od više okusa.

Kako odabrati tortu za vjenčanje?

Okus torte

Nakon obilne večere zaista će biti teško pojesti tortu ‘teška’ okusa. Zato izbjegavajte kreme i ‘teške’ okuse poput primjerice oraha i radije se odlučite za mousse ili voćnu tortu. Tako možete kombinirati vaniliju i neko sezonsko voće ili pak čokoladu i pistaciju. Kako smo ranije naveli, možete i kombinirati okuse u dogovoru sa slastičarom. I zapamtite, kao sa vjenčanicom, i za tortu vrijedi pravilo: manje je više. Dovoljno je kombinirati dva ili tri okusa, nije potrebno ići iznad toga.

Kako odabrati tortu za vjenčanje?

Veličina

Nekim tortama tekstura određuje veličinu. To su ledeni vjetar, cheesecake i sacher. Njih bi bilo bolje servirati na slatki stol. Osim ovih izuzetaka, tortu možete napraviti u bilo kojoj veličini za bilo koji broj uzvanika. Dobar slastičar znat će odrediti taj ekvivalent.

Kako odabrati tortu za vjenčanje?

Izgled torte

Torte dolaze u različitim veličinama i oblicima, pa je nekad teško donijeti odluku koja je najljepša. Zato recite slastičaru kakav oblik i izgled želite, a on će vam često preporučiti nešto što ne odskače previše od sale. Imajte na umu da dizajn i dekoracije koje želite na torti određuju i cijenu torte. Tako možete dodati Swarovski kristale ili pak zlatne listiće, ali to će vas i koštati.

Kako odabrati tortu za vjenčanje?

Cijena

Neka iznos koji izdvajate za svadbenu tortu bude ekvivalentan iznosu koji ćete izdvojiti za kolače.

Kada naručiti tortu?

Ukoliko imate tortu složena dizajna, potrebno je naručiti nešto ranije nego bi naručili običnu tortu. Izgled i oblik torte možete finalizirati u posljednja tri tjedna, a točan broj gostiju morate odrediti u posljednjem tjednu. Kada dogovarate vrijeme dostave, provjerite ima li prostor gdje se održava slavlje rashladne komore jer vrijeme dostave uvelike ovisi o tome.