Pozivnice za vjenčanje – tekst

foto i video vjenčanja

Prilikom odabira pozivnice za vjenčanje tekst same pozivnice možda je najbitniji dio narudžbe i odabira pozivnica za vjenčanje.

Često se zanemaruje, a tekst unutar pozivnica je ključan

Tekst za pozivnice za vjenčanja prije svega mora biti gramatički ispravno i adekvatno uređeno. Ako imate pravopisne nedoumice, bolje se savjetujte s rodbinom i prijateljima prije nego što pozivnice za vjenčanje odu u tisak. Informacije unutar teksta mogu biti poredani kronološki ili po važnosti. Češće je tekst poredan kronološki, no ono što je najbitnije je da u tekstu budu jasno vidljivi svi podaci jer pozivnice bez obzira na izgled, dizajn ili vrstu, služe upravo informiranju vaših uzvanika. Također, vrlo je važno da tekst unutar pozivnice bude odgovarajuće veličine za odgovarajuću pozivnicu koju ste odabrali.

Što sve mora sadržavati tekst unutar pozivnica?

Poziv

Imena mlade i mladoženje

Datum i vrijeme

Lokacija

Informacije (plan kretanja i adrese)

Završavanje teksta

Zahvalnice

Ne bi trebalo zaboraviti na bitan detalj vašeg vjenčanja, a to su zahvalnice. Preporučeno je da imate minimalnu količinu teksta na vašim zahvalnicama. Ono što zahvalnice trebaju sadržavati su: datum vjenčanja, imena mladenaca i kratak tekst zahvalnosti ili prigodan citat.