Prednosti i mane vjenčanja tijekom radnog tjedna

foto i video vjenčanja
Prednosti i mane vjenčanja tijekom radnog tjedna

Vjerojatno ste tradicionalno navikli, još od malih nogu, vjenčanja pohoditi subotom. Ipak, osim što se vremena mijenjaju, pa mladenci radije biraju petke, a ponekad i sredinu tjedna za vjenčanja, pandemija koronavirusa uvelike je pomrsila planove mnogim mladencima, pa su neki i primorani svoje vjenčanje održati tijekom radnog tjedna. Ukoliko ste vi jedni od njih ili pak samo razmišljate o zaobilaženju tradicije, donosimo vam nekoliko prednosti i mana ovog koraka.

Termini – bilo čega

Od glazbe, fotografa i snimatelja, pa sve do vizažista i frizera, većinski će svi imati slobodne termine tijekom radnog tjedna što uvelike olakšava organizaciju, a imat ćete i veći izbor ponuda iz svih područja.

Prednosti i mane vjenčanja tijekom radnog tjedna

Birate bilo koji datum

Ovo je velika prednost vjenčanja u radnom tjednu. Osim što ćete moći odabrati bend koji želite, izvrsnog fotografa i najdražu frizerku, moći ćete i odabrati datum koji želite jer nije važno je li u pitanju subota ili primjerice ponedjeljak. Tako možete odabrati neki simboličan datum poput početka vaše veze, prvog poljupca, datuma zaruka ili nešto drugo, vama važno. Također možete odabrati datum kada se prognoza čini obećavajuća (ukoliko je u pitanju kraće planiranje, pa vrijeme možete predvidjeti, naravno).

Prednosti i mane vjenčanja tijekom radnog tjedna

Broj uzvanika

Ovo je mana vjenčanja u radnom tjednu. Naime, postoji velika mogućnost da će određeni broj uzvanika morati otkazati ili otići ranije sa slavlja zbog posla ili obaveza koje ih čekaju u ostatku tjedna. Također se može dogoditi da vam ne dođu gosti iz inozemstva ukoliko ne mogu dobiti slobodan dan. Još jedna mogućnost jest da vam gosti ne stignu na obred, ipak se on održava za vrijeme radnog vremena.

Prednosti i mane vjenčanja tijekom radnog tjedna

Ipak, ovo je vaše vjenčanje i ukoliko ste spremni na sve nabrojano, nema razloga zašto si ne bi izrekli sudbonosno ‘da’ u jedan ponedjeljak ili srijedu. Sretno!