Savjeti snimatelja za mladence – kako se ponašati pred kamerama u crkvi

foto i video vjenčanja
Savjeti snimatelja za mladence - kako se ponašati pred kamerama u crkvi

Već smo pisali o savjetima za ponašanje pred kamerom prije same ceremonije, a danas ćemo s vama podijeliti nekoliko savjeta koji će vam pomoći da dobijete što bolje snimke kad izrečete sudbonosno ‘da’.

Mladenka dolazi zadnja

U crkvu ulaze prvo svi gosti, a tek onda mladenci. Mladoženju vode mladenkina kuma, s desne, i kum, s lijeve strane. Iza njih dolazi mladenka koju vodi otac sa svoje desne strane.

Da ne bi bilo nereda, kašnjenja ili prekidanja od strane gostiju, bilo bi dobro da zadužite jednu osobu da koja će brinuti da svi uđu na vrijeme te da uputi obitelj i prijatelje na mjesto gdje trebaju sjediti. Mladenkini bi roditelji tako trebali biti u prvom redu s desne strane, a mladoženjini s lijeve. Braća i sestre sjede red iza njih.

Savjeti snimatelja za mladence - kako se ponašati pred kamerama u crkvi

Kad mladenka krene prema oltaru svi uzvanici trebaju ustati i biti okrenuti prema ulazu crkve. Prije nego svećenik krene prema oltaru, reći će mladoženji da ga slijedi. Nemojte krenuti odmah za svećenikom jer se nećete dovoljno vidjeti od njega. Tek kad dođe otprilike do polovice crkve, možete krenuti. I to ovim redoslijedom: nakon svećenika kreće mladoženja u pratnji kumova. Kad dođe do postavljenih stolica, okreće se prema ulazu i čeka svoju buduću suprugu. Tad nastupaju mladenka i njezin otac te laganim korakom idu do oltara. Otac ju predaje mladoženji tako da njezinu lijevu ruku stavlja na mladoženjinu desnu. Mladoženja joj ljubi ruku i odvodi do svećenika.

Kad vas svećenik pozove da ustanete, morat ćete reći nekoliko riječi koje ćete naučiti i pritom se gledati u oči, okrenuti licem u lice. Kad dođete do prstenja, i dalje se gledate u oči i nikako ne okrećete leđa snimatelju.

Savjeti snimatelja za mladence - kako se ponašati pred kamerama u crkvi

Slijedi potpisivanje i poljubac. Neka to bude nježni, delikatni dodir usnica. Ostanite tako nekoliko trenutaka da se taj momenat lijepo snimi i fotografira. Kad završi ceremonija, dolazi na red čestitanje. Nikako se nemojte razdvajati od supruga, nastat će zbrka, a snimatelj vas neće moći snimati oboje. Kako vam tko čestita, izlazi iz crkve, a vi ostajete zadnji.

Još malo savjeta

Savjeti snimatelja za mladence - kako se ponašati pred kamerama u crkvi

Kad izlazite iz crkve, idite polako i dostojanstveno, sa srećom na licu. Što se tiče dekoracija, ako ima još vjenčanja toga dana, dajte okititi rubove klupa u crkvi. Za to vam mogu poslužiti mašne i cvijeće. Također, dok idete prema oltaru dogovorite da orguljaš svira otkad svećenik krene prema oltaru, pa sve dok vi ne napravite zadnji korak.

Nadamo se da su vam ovi savjeti bili od pomoći, a sljedeći put napisat ćemo vam trikove za što bolje snimke iz sale.