Vjenčani ukrasi za kosu

foto i video vjenčanja

Najzabavniji dio planiranja vjenčanja osim izbora haljine i odgovarajuće šminke je i izbor frizure. U trendu su ukrasi za kosu od krupnih cvjetova, pletenice, ukrasne trake za kosu, a što se tiče šminke u trendu su nježne boje breskve.  U nastavku vam donosimo nekoliko najzanimljivijih ukrasa za vašu svadbenu frizuru.

Cvijeće u kosi

Buket se zadnjih godina iz ruku seli i na kosu. Ukrasi za kosu od nizova cvjetova ili čak čitavi buketi sa zelenilom, sa jedne strane lica ili na tjemenu. Iako neki od njih nadvladavaju tradiciju, nama su zanimljivi i inspirativni. Sasvim je sigurno da ćete izgledati suvremeno i romantično.

vjenčana punđa za kosu sa ukrasom
cvjetni vjenčani ukras za kosu

Trake za kosu

vjenčani ukras za kosu

Raskošne trake s biserima, perlama, draguljima i slično opet su pomak od klasičnih traka za vjenčanu frizuru. Takvi ukrasi za kosu izgledaju puno elegantnije i manje pretenciozno, a ipak odišu glamurom. Neka se vaša raskošna traka slaže s odabirom vjenčanice.

Mašne za kosu

Mašne u kosi mogu se nositi na više načina – tako da djeluju uredno i klasično, od toga da drže kosu zategnutom ili da su jednostavno ukrasi s vašim loknama. Mašna može biti bijela, od čipke, kruta ili mekana, mala ili velika.

Frizura – kruna pletenice

pletenica za vjenčanje

Ako se odlučite za bogate pletenice koje stoje na glavi poput krune, djelovat će te retro i veoma ženstveno. Idealno bi bilo da pletenica bude napravljena prirodno, odnosno od vaše duge kose.  Ovaj tip frizure je idealan za one mladenke koje razmišljaju o tome kako ukrotiti svoju veliku i bujnu kosu, a da to ne bude neka punđa. Naravno, pletenica ne mora biti u obliku krune, dovoljno je da bude lijepo napravljena na način koji najbolje odgovara vašoj dužini i kvaliteti kose.