Prvi ples na vjenčanju

foto i video vjenčanja

Većina nas drugačije zamišlja prvi ples na vjenčanju. Možda je najtradicionalnija varijanta klasični valcer. Unaprijed naučeni koraci, zajedno s glazbom prvi ples je  savršena izvedba, tijekom koje mladenci imaju izvrsnu priliku pokazati da su pravi tim.  Pravi prvi ples onaj je koji u sebi nosi pregršt emocija. Ta pjesma trebala bi biti posebna i pripadati samo vama. Zato je vrlo važno koju pjesmu ćete odabrati za ovaj jedinstveni trenutak. Ne zaboravite da će se uspomene na nju pamtiti cijeli život. I fotografije prvog plesa su doista posebne. U nastavku donosimo savjete za prvi ples na vjenčanju.

Ne fokusirajte se na određeni  žanr, odaberite ono što je vama blisko

Nije pravilo da morate plesati prvi ples uz romantičnu pjesmu. Da, to je učestalo. Ukoliko nijedno od vas nije pristaša zaljubljenih pjesama, onda je beskorisno odabrati takvu pjesmu za prvi ples. Za oboje bi to bila više bol nego radost. Mnoge lijepe pjesme sa senzualnim i smislenim riječima nastaju i u drugim žanrovima.

Ne pokušavajte podleći trenutnim trendovima

Ako želite pratiti trendove, to možete učiniti u kontekstu mode ili frizure, ali definitivno ne bi trebali utjecati na njih prilikom odabira pjesme za vaš prvi ples. Umjesto stvarnog hita koji polako svira na svakom vjenčanju, usredotočite se na pjesmu koja je vama važna. Ona je nešto posebno za vaš zajednički život. To bi mogla biti pjesma koja je svirala u pozadini tijekom vašeg prvog poljupca ili trenutka kad vam je prvi put rekao da vas voli. Ukratko, odaberite nešto što za vas ima dušu, a ne samo atraktivnu naslovnicu.

Domaći ili strani sastav?

Govor u kojem se čuje pjesma vašeg prvog plesa u osnovi nije važan. Ako su među uzvanicima i stariji gosti, vjerojatno im se neće jako svidjeti što ne razumiju vašu pjesmu. Ali u ovom slučaju možete biti pomalo i sebični. To je vaš dan! A ako razumijete tekst pjesme koju ste odabrali, onda je i to u redu.