Vjenčanje na daljinu

foto i video vjenčanja

Život ponekad može biti stvarno nepredvidljiv čak i kad planiramo vjenčanje. A 2020. bila je živi primjer za to. Primjerice, sasvim je uobičajeno da čim se zaručite i počnete planirati vjenčanje, nekome od vas izvan Hrvatske ukaže se prilika za posao, koja se ne odbija. I što onda? Odbacivanje takve prilike bilo bi glupo, pa se možda pripremate za vjenčanje na daljinu. I premda se to može činiti nezamislivim, vjerujte nam, uopće nije tako teško. Ako je vaš zaručnik miljama daleko, ključ je da budete hladne glave i ne podlegnete stresu. Osim toga, cijenit ćete i sljedećih pet važnih koraka koje svakako ne biste trebali zaboraviti kad planirate vjenčanje na daljinu:

vjenčanje na daljinu

1. Mišljenje vašeg zaručnika jednako je važno kao i vaše

To što vam je zaručnik kilometrima daleko ne znači da svoje vjenčanje morate planirati po svom ukusu. Zapamtite da je njegovo mišljenje jednako važno kao i vaše. Stoga redovito komunicirajte s njim o svim pitanjima i pripremama oko vjenčanja i zanimajte se za njegove ideje. Vjenčanje je za vas dvoje! 

2. Iskoristite odsutnost zaručnika za odabir vjenčanice

Budimo iskreni – odsustvo zaručnika mladenki može olakšati kad planira vjenčanje na daljinu. Ovo je vrijeme idealno vrijeme za odabir vjenčanica. Prema tradiciji, mladoženja ju ne bi trebao vidjeti prije vjenčanja.

3. Provodite više vremena s voljenima

Razdoblje prije vjenčanja puno je nostalgije. Nije da niste zadovoljni životom koji vas očekuje pored zaručnika, ali istina je da vas dosadašnje misli o gubitku ‘prošlog života’ neće prestati proganjati. Zato je dobro što imate prostora da više vremena provodite s obitelji, braćom i sestrama ili najbližim prijateljima. Možda će vam ovi trenuci pomoći da shvatite da vam vjenčanje zasad ne završava vaš život, već naprotiv – sve tek počinje.  

4. Ne zaboravite na romantiku – makar i iz daljine

Ako stvarno volite svog zaručnika, vjerujte da kratka razdvojenost prije braka ne može ugroziti vašu vezu. Naprotiv – cijela ova situacija trebala bi imati pozitivan učinak na vašu vezu. Kratka razdvojenost opet može unijeti romantiku i strast u ionako dugotrajnu vezu koja je s godinama pala u neku vrstu navike. 

 5. Ne gubite pozitivno raspoloženje

Svakako, nijedna žena ne želi biti sama u svemu prije vjenčanja. Ipak, trebali biste cijelu ovu situaciju shvatiti sa suprotne strane. Pokušajte se usredotočiti na pozitivne stvari i ne gubite dobro raspoloženje. Vjenčanje je  samo jednom (svi u to čvrsto vjerujemo), pa neka vam planiranje vjenčanja na daljinu ne predstavlja stres. Uživajte u svakom koraku priprema za vjenčanje i radite sve što vas ispunjava i čini sretnim.