Vjenčano prstenje

foto i video vjenčanja

Vjenčano prstenje je simbol vezanosti i vječne ljubavi. Vjenčanim prstenjem prihvaćate jedno drugog, sa svim manama i vrlinama i obećavate ljubav, poštovanje, pomaganje i u dobri i u zlu. Bez vjenčanih prstenja ne može se ni zamisliti svadbena ceremonija.

Vrste materijala

Prstenje je obično izrađeno od žutog, bijelog ili ružičastog zlata. Mogu se izrađivati i od kombinacije nekoliko boja. To je u zadnje vrijeme vrlo popularno i praktično, pogotovo za one mladenke koje drugi nakit žele upariti s vjenčanim prstenom.

Cijena

Cijena zlata ovisi o finoći, odnosno čistoći, koja se izražava u karatima. 14k zlato i 18 k najčešće se koriste za izradu vjenčanih prstena. U nekim zlatarnicama vjenčano prstenje se izrađuje od zlata u kombinaciji s keramikom. Ukoliko volite jedinstveni nakit, razmislite i o ovoj opciji. Pri odabiru materijala najbolje je odlučiti što najbolje odgovara i mladoj i mladoženji. U pravili bi prstenje trebalo biti isto.

 Oblik prstenja

Prstenje se obično izrađuje u tri oblika: ravni, udubljeni i okrugli. Svako vrijeme nosi određene trendove, pa su neki oblici u određenom trenutku popularniji od drugih. Ipak, najbolje je isprobati različite modele i vidjeti koji vama najviše odgovara prema obliku vaše ruke. Pripazite i na širinu i debljinu prsta. Vjenčano prstenje bi svakako trebalo biti ugodno za nošenje kako vas ne bi smetalo prilikom obavljanja svakodnevnih zadataka.

Koji ćete prsten za vjenčanje odabrati ovisi isključivo o vama, ali imajte na umu kad ga birate, da ga birate do kraja života i trebao bi vam se svidjeti njegov dizajn i za trideset i više godina.