Šminka za vjenčanje

foto i video vjenčanja
Šminka za vjenčanje

Već smo vam pisali kako odabrati pravog vizažista te o čemu morate voditi računa da bi postigli savršen make-up na dan vjenčanja. Ovaj put ćemo vam pomoći i dati savjete kako da uzmete stvar u svoje ruke te same napravite svadbeni make-up uz naše male trikove.

Priprema lica je ključna!

Kad kažemo priprema, ne mislimo na to da stavite puder ili pak masku na lice dan prije vjenčanja. Priprema uključuje višemjesečnu njegu kože. Da bi ju učinili zdravom potrebna je zdrava i pravilna prehrana, dovoljan unos vode te čišćenje i njega same kože.

Kistovi za šminku

Ukoliko nemate pravilne kistove, vaš make-up neće izgledati onako kako ste zamislili. To ne znači da će izgledati ružno (ako zaista imate skill u rukama, što nemaju svi), već manji detalji u koje ste se zaljubili neće doći do izražaja ni uživo, a kamoli na fotkama. Zato morate imati nekoliko vrsta kistova: kist za nanošenje podloge, kist za nanošenje korektora, plosnati kist za sjenilo, kist za nanošenje rumenila, kosi kist za precizno nanošenje, kist za nanošenje ruža i kist za nanošenje pudera u prahu.

Šminka za vjenčanje

Podloga za šminku

Ovo je vrlo važan korak ako želite da vaša šminka traje do sitnih jutarnjih sati. Podloga služi da bi površina kože bila zaglađena što omogućuje bolje upijanje šminke i njezinu dugotrajnost.

Konture, konture, konture…

Otkad je zavladao ovaj trend vidjeli smo toliko promašenih pokušaja i sigurni smo da vi ne želite biti jedan od njih te da se vaš dan vjenčanja pamti po lošoj konturi. Konture su glavni razlog zašto lice izgleda savršeno nakon što vizažist ‘operira’ na njemu. Ali i vizažisti su ljudi, a ne čarobnjaci, mada znaju napraviti čuda. Ipak, kontura je jedno čudo koje uz dobar način rada možete i vi sami napraviti. Dakle, ključ je prvenstveno u nanošenju pudera u boji vaše kože. Zatim se nanosi svjetlija nijansa korektora na područje ispod očiju, ispod jagodica, na bradu i po sredini nosa sve do čela. Nakon korektora slijedi nanošenje tamnijeg pudera na jagodice, obje strane nosa i na liniju odmah ispod rasta kose. Kad ste to učinili, potrebno je još samo sve to lagano umasirati da se boje sljube.

Šminka za vjenčanje

Sjenilo

Da bi postigli sanjivi i romantični pogled ispod obrva, potrebno je koristiti više nijansi sjenila. Kako bi to sve ispalo lijepo i senzualno, prvo na cijeli kapak nanesite svijetlu nijansu, a zatim uz vanjski rub oka i trepavice nanesite tamnu. Kako ne bi imali dramatični prijelaz koji ne izgleda ni iole profesionalno, posegnite za nijansama između svijetle i tamne te ujednačite kontraste.

Šminka za vjenčanje

Fiksiranje šminke

Kao što ste krenuli s dobrom podlogom, tako ćete završiti s dobrim fiksiranjem. Puder u prahu je odličan izbor. Uzmite široku nježnu četkicu te laganim pokretima nanesite puder. Prije nego krenete ne zaboravite otresti četkicu.